Кристина Милева ексклузивно от Ню Йорк

Любимото ни Grazia момиче и топмодел - за коронавируса, страховете за бъдещето и шапките по поръчка Save The Last Bullet.

За Криси винаги има специално място в сърцето на Grazia - неслучайно в моделското й портфолио има четири корици на любимото списание.

Обичаме я, защото не влиза в матрицата, харесва свободата, умее да се чувства еднакво добре навсякъде по света и носи дух на победител. Преди три месеца тя стартира новото си начинание - custom made шапките й Save The Last Bullet.

Кристина Милева

Kакво е да си в изолация в Ню Йорк?

Честно казано пристигнах точно в началото на вируса в Ню Йорк от Кейптаун. Въобще не очаквах да се окаже, че всъщност съм кацнала в епицентъра на вируса. В момента сме под карантина вкъщи. Излиза се само до магазина за пазар, което само по себе си е приключение. Информация идва всеки ден и колкото повече тестове се правят, толкова повече се вижда колко сериозно всъщност е положението. Имам много приятели, които се заразиха. Слава Богу, млади и със силен имунитет, което им помогна да го изкарат лесно.

„ Страшно е да не знаеш какво те очаква, да нямаш яснота кога ще приключи и дали изобщо ще. „

 

Какви са нагласите на хората около теб? Емоциите, които споделят?

В началото не го приемахме толкова сериозно. Да, поддържахме засилена хигиена, но не се ограничавахме в излизанията и комуникацията с хора, докато в един момент в обкръжението ни не се разболяха 6-7 човека. Тогава разбрахме колко всъщност е сериозно. Всички ограничиха контактите, а аз лично си самоналожих двуседмична карантина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Mileva (@christinamileva) on

Според теб как ще промени света пандемията коронавирус?

Всичко ще бъде различно. Това е прецедент в съвремието ни. Хората започнаха да се замислят. Спират и променят навиците и начина си на живот тотално. Надявам се след този период да станем по-добри и отдадени хора. Вирусът разделя, но и същевременно сплотява.

Освен децата и близките, какво най-много ти липсва в момента?

Те ми липсват най-много. В Доминикана са - за съжаление затвориха страната преди да мога да стигна при тях, но поне знам, че са добре и са щастливи на топло място, вместо в София затворени в апартамент. Липсват ми малките неща - кафе с приятел, разходка по улиците - тези най-обикновени неща.

Как приемаш загубата на всичко познато, с което сме свикнали до болка?

Свиква се. Положението е малко все едно сме в Биг Брадър. Искаш, но не може да излезеш.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Mileva (@christinamileva) on

„Важното сега е да се опитваме да сме продуктивни и да не изпадаме в паника."

 

Разкажи малко повече за Save The Last Bullet. Как се роди идеята?

Винаги съм била фен на шапките, особено custom made one of a kind. Обожавам идеята да имам нещо уникално. Така преди година, точно заради една шапка която си бях купила в Тулум, се запознах с Ник Фоке в Миконос. Заговорихме се, разказа ми как се правят, какъв е процеса и колко магия има в това да създадеш една шапка от начало до края. Дали заради себе си, или за клиент - просто има магия в процеса. И така започнах да проучвам, изкарах курс за hat blocking, поръчах калъпите и започнах да усъвършенствам техниката. Нещата не са се променили изобщо в процеса на изработване от 100 години насам. Трябва търпение, прецизност. Всяка шапка се изработва по мерките на клиента, избира се височина, ширина на периферията, материал, форма - всичко е възможно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Save The Last Bullet (@savethelastbullet) on

„Във времето, в което всичко е масова изработка да се занимаваш със custom hand made бизнес, както каза самия Ник е лудост - точно като за мен. Лудостта ме привлича!"

Защо тoчно Save The Last Bullet?

Защото винаги трябва да бъдеш подготвен - с последния куршум за теб, или за тях, и това е твоят късметлийски куршум.

Какви хора би искала да припознаят и носят шапките?

Хора, които обичат свободата, имат стил и желание да се откроят, да не са част от масата, а да притежават и обичат част от мен.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Save The Last Bullet (@savethelastbullet) on

 

Пандемията в момента припомня, че животът е това, което ни се случва, докато си правим планове... но все пак - какви са плановете ти след карантината?

В момента ни е наложена едномесечна карантина - както в Щатите, така и в Доминикана. Надявам се, след като приключи да мога да отида при децата си и да останем там, докато не приключи тази история. Предпочитам да сме на топло, изолирани на края на света, отколкото в София, където цари пълен безпорядък.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Mileva (@christinamileva) on

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA