Faydee: "Не обичам фалшиви неща, когато става въпрос за моята музика"

В ексклузивно интервю за GRAZIA хитовият изпълнител разказва повече за новия си хит "Trika Trika", своите вдъхновения и защо е важно в днешно време да можем всичко

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 ноември 2019

Мислиш ли, че модерната музика звучи по един и същи начин?
Винаги e имало периоди в еволюцията на музиката. Периоди, в които усещаш, че всичко звучи по еднакъв начин. Когато нещо е актуално в момента, някаква продукция или стил, всеки иска да го пробва. Въпреки това, мисля, че живеем в едно наистина добро време за музиката.

Как намираш музикалната си индивидуалност измежду всички други изпълнители?
Скромен съм. (Смее се.) Музиката не се появи лесно в живота ми. Никога не съм имал хора зад гърба си, наложи ми се да работя здраво от самото начало. Във всеки един аспект, по всеки възможен начин. Като започнем от това, че съм независим артист, че живеех в страна на другия край на света. Просто знам как искам да звучи музиката ми и правя нещата, които харесвам. Това, което ме прави различен, е фактът, че всъщност съм различен. Пея на няколко езика, опитвам много неща.

faydee

Това, което ме прави различен, е фактът, че всъщност съм различен. Пея на няколко езика, опитвам много неща.

Кое мислиш, че е по-важно: да бъдеш талантлив артист или талантлив музикант?
Погледнете Ед Шийрън. Той не е човек, който се занимава главно със забавление, но е изключително талантлив музикант, един от най-големите артисти в света. Живеем в ера, в която трябва да бъдеш и двете. Ако се върнем назад към миналото, има певици като Уитни Хюстън и Арета Франклин, които не са забавлявали толкова, но са велики певици. Всичко зависи от това накъде вървим в музикално отношение. Факт е, че в днешно време се нуждаем от забавление и всеки трябва да може да прави всичко.

Гледанията в YouTube или продажбите на албумите имат по-голямо значение? 
В момента гледанията в YouTube са много важни. Продажбите са това, което реално има значение, но ако спреш и попиташ някого „Знаеш ли тази песен?", отговорът му ще бъде „да, чух я в YouTube, има толкова гледания. Никой не знае колко продажби има една песен, освен ако не са изрично публикувани някъде.

Какви са бъдещите ти проекти?
През последните няколко месеца бях непрекъснато в студиото. След излизането на „Trika Trika", веднага започнах работа по нова музика. Вече имам няколко страхотни песни, които предстои да решим кога да пуснем. Има една колаборация, която мисля, че е наистина прекрасна. Мисля, че вече имам достатъчно песни, за да направя албум, дори двоен.

faydee

Къде откриваш вдъхновението?
Усещам себе си най-вдъхновен във фитнеса. Когато тренирам, съзнанието ми е във върхова форма. Чувствам се добре, слушам музика, не мисля за неща, които биха ме стресирали, наслаждавам се на момента. Животът ме вдъхновява, приятелите ми също, различните преживявания по време на турне.

Разкажи ни нещо забавно около „Trika Trika". Кой е любимият ти момент от създаването на парчето?
Любимата ми част от създаването на тази песен беше усещането за цялост. Чувството, че съм създал хитова песен, която би накарала хората да танцуват. Самото видео заснехме късно вечер, бяхме уморени, стана доста бързо и си мислех, че не сме се справили добре, но е страхотно. Получи се много приятно, без излишни ефекти. Не обичам твърде изтънчени и фалшиви неща, когато става въпрос за моите видеа и музика.

Фотография: Instagram /@faydee

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA