ЕКСКЛУЗИВНО: Това е Тита, която издаде първия си самостоятелен албум и има какво да ви каже!

GRAZIA и талантливата изпълнителка в един откровен разговор, изпълнен с много любов към музиката, живота и една кампания, която носи специално послание ...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 януари 2020

Срещаме се с Тита само седмица след излизането на дебютния ѝ албум. Слънчевата певица пристига в студиото за снимки в компанията на очарователния си померан Мики, който не пропусна да влезе в някои от кадрите и бе неразделна част от целия работен процес. Новата година започва особено успешно за певицата, която е част от кампанията със социална насоченост #chatbeforeyoujudge на NESCAFÉ 3in1. Инициативата има за цел да постигне една среда на толерантност, в която предразсъдъците не са водещи, и подкрепя талантливите артисти у нас. Каква е Тита на живо? Усмихната, заразително оптимистична, истинска и развълнувана от първия си студиен проект. Има стотици хиляди фенове, а вие си мислите, че я познавате добре? Помислете пак.

Албумът носи заглавието "Аз съм Тита". Коя е Тита всъщност?

Посланието на албума е интересно, защото не е просто заявление „Аз съм Тита", а една нова страница, която отварям в моята музикалната кариера. За тези три години на сцената останах с чувството, че хората не ме познават чак толкова добре и има много какво да им покажа. По този начин исках да заявя себе си като артист и да покажа една по-различна страна от мен.

Каква е разликата между Тита и Христина?

Разликата е огромна, за мен и моите близки това са два различни човека. Тита е моят образ на сцената, а в реалния живот нямаме нищо общо. Бих казала, че аз съм доста по-стеснителна, дори и притеснителна, а когато съм на сцената усещам някаква огромна енергия и сила, и имам чувството, че мога да направя всичко.

"За тези три години на сцената останах с чувството, че хората не ме познават чак толкова добре и има много какво да им покажа"

Казваш, че си притеснителна. Доколкото знам си зодия Рак, аз също. Смяташ ли, че това е специфична черта на нашия знак?

Абсолютно. Аз съм много емоционална. Когато се ядосвам, се ядосвам наистина и всички разбират, когато съм щастлива – също. Обичам да изживявам емоциите си.

Разкажи ни нещо интересно около създаването на албума.

Трябваше да го създадем и структурираме, да направим всяка една песен, всяка една концепция и то за около 2 месеца, което ми се стори непосилно. Интересното е, че аз нито веднъж не съм писала цяла песен „от-до", а когато правихме албума, се наложи да напиша не една, а цели десет и да участвам в създаването им, което за мен беше голямо предизвикателство. Отначало не знаех дали ще се справя, но някак си животът ти предоставя задачи, с които ти показва колко всъщност можеш. Страхът наистина е най-големият ни враг.

096
NESCAFÉ 3in1 вярва в екипната работа и е близо до младите хора в техните различни начинания и таланти. В началото на 2019 г. компанията представи комуникационната си платформа #chatbeforeyoujudge, която приканва младите хора да отделят повече време за лично общуване помежду си и да опознават другите преди да ги съдят, споделя Нели Ангелова, мениджър комуникации на Югоизточния пазар за „Нестле" и основен двигател на вълнуващия проект.

Ти си част от комуникационната платформа  #chatbeforeyoujudge на NESCAFÉ 3in1. Какво те провокира да се присъединиш към нея?

Създаването на един албум е много сложен процес. Освен че изисква внимание, концентрираност, себеотдаденост и т.н., изисква и доста стабилни финансови средства, с които NESCAFÉ 3in1 ми помогнаха много. Другото хубаво нещо е фактът, че ме докоснаха и ги усетих близки със самото послание, което носи кампанията - „опознай преди да съдиш", моята история е точно такава. Наистина се радвам, че все още има хора, които подкрепят българските артисти и музика, защото благодарение на тях, ние вървим напред и имаме възможността да се развиваме. Чрез този албум искам хората да ме опознаят и след това, ако все пак решат, съвсем спокойно да ме осъдят с каквато присъда поискат.

Какво би казала на хората, които те съдят и не виждат другата ти страна?

Не мога да накарам никой да ме харесва или да иска да ме опознае, но бих ги посъветвала да не постъпват така с хората, както не биха искали другите да постъпят с тях.

"Чрез този албум искам хората да ме опознаят и след това, ако все пак решат, съвсем спокойно да ме осъдят с каквато присъда поискат", споделя Тита

Документалният филм, който съпроводи излизането на албума се оказа една от най-големите изненади за твоите почитатели.  Как се роди тази идея и как я осъществихте?

Тази идея беше съчетана с излизането на албума. Като се заехме да покажем коя съм, решихме, че ще е много интересно за всички мои почитатели и за хората, които ме харесват, да надникнат малко по-навътре в цялата ми история. Между другото, радвам се, че го направихме, защото там разказвам буквално целия си живот за тези крехки 20 години – през какво съм преминала, как съм стигнала дотук и т.н. Доста хора ми писаха в социалните мрежи колко всъщност съм ги вдъхновила и са повярвали в себе си, че всичко е възможно. Възможно е нещо да се случи с едно нормално момиче от един малък град с 60 000 човека, стига да вярваш.

За какво си мисли Тита, когато е сама?

Ако нямам ангажименти, мисля как да си почина и какво да правя, защото дори когато имам почивка, винаги ми се върши нещо. Мразя да седя на едно място, но обикновено се чувам с близките си хора, мисля за тях, за нови проекти, както и за нови филми, които да гледам. Може да се каже, че съм киноман.

598
Фотография: Иван Коловос

Кой е последният филм, който гледа?

Не мога да се сетя кой е последният, който гледах, но със сигурност мога да ти кажа, че има филми, които съм гледала повече от 100 пъти. „Яж, моли се и обичай" е един от тях, наскоро дори пак го гледах. „Троя" също, много обичам исторически филми.

Какво може да те направи момиче проблем?

Тази песен разкрива, че не съм като всички останали момичета, т.е аз съм проблем за повечето мъже, които биха искали да разиграват женския пол. Аз съм момиче проблем и определено не вярвам на думи, вярвам на действия. И все пак, не съм човек, който прави скандали. (Смее се.)

Кой е човекът, който те познава най-добре?

Мисля, че съм аз. Аз се познавам най-добре, а след това са моите родители и сестра ми, защото те ме познават, както се казва, от едно парче месо, и знаят абсолютно всичко за мен. Знаят какво си мисля, дори когато мълча. Мисля, че и така ще си остане.

Кое е най-интересното нещо, което ти се е случвало в последно време?

Сещам се за видеото към „Минимумът". Целия клип снимахме върху един лъскав под и в последния момент разбрах, че нямам право да стъпвам върху него с токчета, защото ще се развали и през цялото време, до последната сцена включително, трябваше да бъда на пръсти и да имитирам ходене на токчета, но не мисля, че си е проличало във финалния резултат.

Представи си, че приключваме интервюто ни, излизаме навън и откриваш билет, който печели 10 милиона лева. Какво би направила?

О, това са много пари. Първо бих организирала една екскурзия, бих купила на всичките си близки хора поне по една къща на някой остров, за да ги изнеса там. С останалите пари бих удовлетворила собствените си мечти и естествено, помогнала на някой в нужда.

Ексклузивната среща на GRAZIA с Тита продължава във февруарския брой на списанието, който ще бъде на пазара в средата на следващата седмица.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA