Теа Минкова, морето, любовта и вдъхновението...

Срещнахме се с очарователната Теа Минкова, за да си поговорим за любовта, семейството, предстоящото лято и още куп други неща.

Какво прави в ежедневието си Теа Минкова? Грижи се за малката Амая, която се роди в края на миналата година от любовта ѝ с Наум Шопов, тренира, за да поддържа формата си перфектна и общува със своите над 100 000 последователи в официалния си Instagram акаунт. Това обаче далеч не е всичко! GRAZIA реши да открадне малко от ценното време на Теа, за да си поговорим за всички неща, които имат значение - любовта, майчинството и работата в социалните мрежи са само част от тях. В интервюто ни Теа разкрива любимите си морски моменти, планове за лятото (спокойно може да включите продукт от нейната първа дизайнерска линия бански във вашите!) и споделя защо е важно всичко да се прави с КЕФ...

https://www.instagram.com/p/B7ypOlopFp5/

Здравей, Теа! Къде те откриваме в момента? 

Привет! Точно в тази минута съм в импровизираното ни „офис" пространство вкъщи. Спящата Амая ми позволи да отметна някоя и друга задачка.

Прекарахме последните няколко месеца под социална изолация. На какво, според теб, успя да ни научи този период?

За научаване, научи ни. По-скоро въпросът е колко дълго ще запомним наученото. Чисто в битов план, с Наум се научихме, че можем да пазаруваме два пъти в седмица, вместо всеки ден. Тази изолация ни мотивира да научим бабите си да бъдат модерни и да използват Viber и Skype. Въпреки че вече сме „свободни", изградихме рутина и всеки ден се „гледаме на камера".

https://www.instagram.com/p/CAsn7v_piwV/

Един от поводите да си поговорим е реализирането на първата ти дизайнерска линия бански костюми. Разкажи ни повече. Какво те вдъхнови за този проект?

Това е проект, който дълги години ми се струваше твърде смел. За щастие успях да се срещна с точните хора в точното време и да реализираме тази моя мечта за линия бански костюми. Никога не съм се вживяла като дизайнер, а като човек, който има визия и идеи в главата. Момичетата от They Are свършиха нелеката задача да създадат (няма да бъда скромна) перфектния краен продукт.

Имаш ли любим модел, който да е по-специален от останалите?

Банално ще е да кажа, че всички са ми любими. С всеки един модел се чувствам еднакво добре, но към целия бял бански имам специално отношение.

https://www.instagram.com/p/BzOLqzwAQZq/

Какви са плановете ви за лятото?

Вече ме е страх да кажа, че правим планове, защото имахме такива и за първата половина на годината. Най-вече нямам търпение да стигнем до морето, на което искам да останем максимално дълго време. Ще посетим и нашето, и гръцкото море.

Има ли конкретно място, което асоциираш с незабравим летен момент?

Имаме си любим кей във Варна. Традиция ни е да се разходим по него и да си „обещаем" нещо за следващата година. Преди няколко години си обещахме, че някой ден ще се разходим с детенце на него. Мечтая си след един месец да заведа и Амая там.

https://www.instagram.com/p/CA-7PiSJcl3/

Няма как да не те попитаме за баланса между работата в социалните мрежи и майчинството. Как го постигаш?

Не се оплаквам, но не мога да кажа, че ми е лесно. Захванали сме доста проекти, успоредно с отглеждането на дъщеричката ни. Опитвам се да разпределя свободното си време максимално оптимално – щом Амая е будна, гледам да ѝ обръщам достатъчно внимание. Заспи ли, сядам на компютъра и се старая да приключа всичко максимално бързо. Обаче чувството, че все нещо не съм свършила, постоянно е с мен…

Какъв съвет би дала на всички майки, които искат да поддържат формата си, въпреки грижите за децата?

Най-трудно е да започнеш. Амая заспива около 20:00 ч. Толкова усилие ми изисква, след като заспи, да отделя 20-30 мин. за раздвижване, но го правя! Чувството, че съм свършила нещо за себе си е много мотивиращо.

https://www.instagram.com/p/B94Z-Nwp_1W/

Ами на тези, които биха започнали кариера в онлайн пространството, но не са събрали нужната смелост?

Смея да кажа, че съм активна в Instagram доста преди да стане модерна думата „инфлуенсър", преди да ни залее интернет пространството с рекламни постове. С две думи, обичам това, което правя от много години. Правя го с желание и КЕФ, което е най-важното. Стига да си последователен, рано или късно трудът ти се отплаща.

Автентичността ли е това, което може да накара хората да те следват?

Нямам представа. Не гледам на последователите си като на бройка, а като на хора, които съм спечелила с нещо. Опитвам се да отделя максимално много време от ежедневието си, за да обърна внимание на колкото се може повече хора, които са потърсили съвет, дали са мнение или просто са казали една добра дума. Май това е Ключът.

https://www.instagram.com/p/B_0OQxHpAgA/

Какво винаги споделяш с аудиторията си и какво предпочиташ да запазиш за себе си?

Откакто имаме YouTube канал не мога да кажа, че има нещо скрито.

Какво те мотивира да продължаваш напред и да бъдеш позитивна?

НАУМ! Той е толкова мотивиращ и зареждащ, че покрай него имам чувството, че мога да постигна всичко.

https://www.instagram.com/p/B3kZH_mAAbc/

Започваме с връщането на живота си към старото "нормално”. Какво предстои за теб и семейството ти? 

Мечтая си за почивка с Наум и Амая. Работата си е работа, но се фокусирам към план за поне няколко тихи местенца, които да посетим това лято.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA