Даваме старт на лятото с Лилия Дакова - следващият участник в #BringTheBloggers Vol.3!

Срещаме с Лили само няколко дни преди да я поканим на сцената на #BringTheBloggers Vol.3 - за да потърсим вдъхновението и да дадем начало на лятото!

Профилът на Лилия Дакова в Instagram (@lilleybon, ако по някаква случайност не я следвате) е пълен с толкова много вдъхновение и цвят, че всеки един неин пост ни кара да се чувстваме оптимистично настроени и готови за нови приключения. 

Днес, заедно с Лили, мечтаем за пътуване, търсим вдъхновението и даваме начало на лятото, а на 2 юли в Inter Expo Center с нея ще си поговорим за всичко около работата на един съвременен инфлуенсър и заедно ще отговорим на въпросите, които имате да ни зададете. Разбира се, на третата ни конференция #BringTheBloggers, която и този път ще бъде пълна с много изненади!

Очакваме ви с нетърпение, а местата са ограничени, така че побързайте да запазите своето на имейл адрес events@atticaeva.bg или в официалната ни Facebook страница!

https://www.instagram.com/p/CAX8-X3jqIJ/

„Пътувам, следователно съществувам", бе казала ти под една своя снимка. Имаш ли планове за почивка и тази година?

Реално целогодишно имам планове за почивка, най-много средства инвестирам именно за сбъдването им. Вече бях на кратко и малко зловещо пътешествие към северната част на Черноморието. Опитвам хем да подкрепя добрите баби и дядовци, които продават домати, сладко, череши и вино по пътя, хем да спазвам социална дистанция, хем да не забравям какво ме прави щастлива. Сложно е.

С оглед на обстоятелствата се очаква да пазя нисък профил известно време, но се надявам да се класирам за някоя екзотична дестинация и тази година. Организираме и музикален фестивал на морето през август, изпращам добри мисли всичко да е наред, танцува ми се боса в пясъка.

67

На тази тема - очакваме селфитата от Париж и Ню Йорк да са значително по-малко от миналата година. Имаш ли съвети как да създаваме стилни кадри за социалните медии и у дома?

На първо място ви съветвам да бъдете изследователи - разходете се из дълбините на всички кътчета. Наблюдавайте каква е светлината в различни моменти от денонощието. Една сутрин се събудих в 6:30 и установих, че само в този час един мечтан слънчев лъч пълзи под идеален за снимки ъгъл. Оттогава няколко пъти ставах в 6:30.

Следващата препоръка е да потърсите ново приложение на вещите/интериора. Кутиите от обувки могат да стабилизират цветя, рамките за картини могат да бъдат фон за flat lays, техниката може да се закрепи върху дървения шкаф за вино, докато другарчето по дом отсъства и не може да удари рамо за кадъра, който е в главата ви.

Не забравяйте също, че Instagram заменя термина "плагиатство” с "challenge” – имахме обширно поле за креативност напоследък, но винаги можем да се възползваме и от чуждите инспирации. Само бъдете открити и не забравяйте да споменете кой е източникът на вдъхновение, така е честно.

24

Как се мотивираш в дните, в които сякаш всичко върви наопаки?

Иска ми се да ви кажа, че ако човек е достатъчно силен, може да подреди буквите в думи и действия, но в действителност нямам универсалната формула. Във всички случаи се уча да приемам, че понякога е окей да нямам решение, да ми липсва мотивация и да е необходимо време, прекарано в нейното търсене. Най-често си казвам, че съм силна и независима жена, която се оплаква за абсолютни глупости, докато по света има хора с далеч по-истински проблеми от моите.

Освен с модни предизвикателства, как запълваше времето си у дома?

Англия и обитателите ѝ ми липсваха и си взех пъзел на London Bridge. Запълването на 3000 парчета отнема доста време, повярвайте ми. Добавих към рутината нови сайтове, образовах се за детайли от минали епохи, запознах се с Килиън Мърфи, намерих и въпросните кътчета с най-добра светлина (смених адреса малко преди началото на карантината и не бях имала време да разглеждам дома в такава посока). Признавам обаче, че не успях да прочета толкова книги, колкото предвиждах в началото.

87

А ще запазиш ли някои от новите си хобита и ритуали, придобити през карантината и занапред?

Всички вдигнахме нивото на готвене през последните месеци, това е ясно. Започнах и ще продължавам да обръщам внимание на плодовете и зеленчуците, които купувам, както и да ходя до далечния магазин за читав кашкавал. Ще добавям 15 минути за сутрешна йога. Ще проверявам по-редовно как са приятелите в Бирмингам, Мюнхен и Барселона. Ще слушам повече плочи.

Продължи ли да носиш макиаж, докато беше у дома, и промениха ли се навиците ти относно грима?

Макиажът ми от години се състои в почит към така наречения no makeup makeup. Определено не бях от хората, които отиват да запасят хладилника като Пепеляшки. На няколко пъти ми се прииска да кокетнича, в единия такъв случай сложих ярко червило и си налепих блестящи частици по лицето, за да отида да взема обяд за вкъщи от заведението отсреща. Гледаха ме с чаровно недоверие зад касата…

Коя твоя дреха най-добре отразява настроението на лятото?

Тази бяла блуза. Sézane, отвори се – така я наричам ;)

https://www.instagram.com/p/B-cjnc1jzMx/

Любим подарен/откраднат елемент в гардероба?

Плисирана пола с висока талия от младините на майка ми. Намерих я самотна, смених ѝ копчето и често я водя на приключения.

Обувки фаворит за лятото?

Birkenstock Cosmic Sparkle Mineral и поредният чифт Adidas Stan Smith-ки.

Какъв е твоят съвет за пазаруването в новите условия?

Дайте шанс на онлайн шопинга, супер е!

И за завършек – какво си пожелаваш в началото на новия сезон?

Малко по-разумни решения за и от всички нас.

ОЩЕ ОТ #BRINGTHEBLOGGERS VOL.3:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA