DARA: "Някой постоянно се опарва от мен, когато аз просто искам да ме обича"

Срещнахме се с огнената DARA, за да си поговорим за новия ѝ сингъл, любовта и всички луди неща, които тя ни предизвиква да правим.

Трудно е да не обърнем поглед към DARA, дори тя просто да публикува story от колата си, пътувайки нанякъде. Талантливата изпълнителка е известна със своя огнен темперамент и силно присъствие на сцената, но самата тя признава, че когато е сама, често размишлява над философски въпроси и анализира всичко около себе си.

Далеч не толкова философски, решихме да откраднем малко от времето на DARA, за да си поговорим за музиката, любовта и лудостта, породена от тях. Срещаме се с нея само няколко дни след като е представила новия си сингъл "Ай Ай", във видеото към който тя влиза в образа на фаталната жена, превръщаща мъжете в огън... и рози! За него и за още куп интересни неща, в един специален разговор за GRAZIA...

57

Случва ли ти се често да си казваш „Ай, Ай", когато нещо се обърка или не се случи така, както си си го представяла?

Случва ми се, когато видя случайни изблици на хората около мен или стана свидетел на някаква нелепа ситуация. Често го използвам и когато съм забравила нещо.

Всъщност колко често нещата ти се получават от първия път?

Ако имам късмет се получават от първия път, но аз съм перфекционист и обикновено нещата не стават отведнъж. Винаги търся варианти за това как да ги направя още по-добре.

Новият ти сингъл върви стремглаво нагоре в музикалните класации. Как се роди идеята за него?

Парчето се роди по време на творческа сесия с румънския продуцент Крис Тарчеа в студиото на „Вирджиния Рекърдс". Написахме песента първо на английски и я озаглавихме "Fire”. След това с Venci Venc’ създадохме заедно българския текст и така се появи „Ай Ай". Вълнуват ме отношенията между хората, постоянното колебание на баланса в една връзка. Още от началото свързвах тази песен с рози и огън. И двата образа се материализираха във видеото, режисирано от приятеля ми Емануил Алберт. Вълшебно е да виждаш идеите си осъществени!

"Вълнуват ме отношенията между хората, постоянното колебание на баланса в една връзка."

Случвало ли ти се е да имаш ситуация в реалния живот, подобна на тази от текста на песента?

Именно случките от реалния ми живот ме вдъхновиха да напиша точно този текст на български. Някой постоянно се опарва от мен, когато аз просто искам да ме обича.

Колко опасна може да бъде любовта?

На любов като на война. (Смее се.)

Коя е най-голямата лудост, която си правила от любов?

По-скоро го направих при раздяла, но хванах такси от Пловдив до Варна в 4 часа сутринта. Тръгнах си без телефон, само с лична карта и пари. Целият ми багаж остана там.

57

А най-голямата, която някой е правил от любов по теб?

Аз съм ценител на малките жестове, те винаги ми правят по-голямо впечатление. Тогава, когато започнеш да ги правиш, наистина си влюбен и обичаш. Чистата любов ти носи лекота.

Как се промени живота ти от началото на кариерата ти до този момент, когато хиляди хора полудяват при появата ти някъде?

Когато съм на сцената все едно съм вкъщи. Със сигурност, докато бях по-малка съм била много развълнувана, но и притеснена, а сега се чувствам добре в обувките си и на удобно място, когато съм пред публика. Много по-уверена съм от преди и ми доставя огромно удоволствие да гледам всички усмихнати хора пред сцената.

74

Какво си мисли DARA, когато е сама?

Най-често размишлявам над философски въпроси и анализирам ситуацията около мен.

За какво винаги намираш време, дори да нямаш свободно такова?

За танци и музика.

57

Музиката е…

Танцът на любовта.

Какви са плановете ти за лятото?

Да се срещам с публиката си и по възможност да успея да се прибера във Варна, за да мога да видя приятелите си, морето и да отделя малко време за себе си.

Какво да очакваме от теб? Още хитове, може би албум…?

Тук ще бъда малко мистериозна и само ще ви кажа, че предстоят доста яки неща.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA