Shulka - любов по време на пандемия

Кърпите "Шулка" са създадени от 100% памук и внасят функционалност и креативност към плажния живот и ежедневието

Кристина Гочева
Кристина Гочева 18 август 2020

В сърцето на лятото тупти август – най-ваканционния месец, в който ви срещаме с творческия дует на Ива и Криси.

Две момичета, които пренасят приятелството си в братство по оръжие и създават „Шулка" (идва от шушулка) - леки, бързосъхнещи и компактни кърпи, които освен красив и функционален акцент от бита, са и изключително полезен ход при пътувания с лимитиран багаж.

С тях е много лесно да се разделим с тежките, обемни хавлиени кърпи, за да приветстваме лекотата, креативността и индивидуалността в дните си.

Кърпите "Шулка" са създадени от 100% памук и още толкова любов, за да превърнат ежедневните ритуали, солените дни край морето, спа бягствата или екзотичните ваканции в тотално ново преживяване с минималистичен дизайн в три практични размера (малък, среден и голям).

В бъдещите творчески планове на тандема (с експертиза в дизайна, текстила и онлайн търговията с дрехи) Ива & Kриси, може да очаквате още интерестни авторски колаборации, претворени в капсулни колекции и ново поколение халати с изненадващи унисекс силуети.

 

 

https://www.instagram.com/p/B_P1rI-jv16/

 

Как се роди Shulka?

 

Вдъхновението ни имаше емоционална и чисто прагматична страна. Едната е желанието за нещо ново, свежо и наистина красиво. Аксесоар, с който да избягаме от традиционната кърпа. Другата е необходимостта тя да бъде качествена и компактна, за да нямаме нужда от допълнителен багаж за далечни дестинации.

 

Защо избрахте да стартирате по време на пандемия, когато всичко беше буквално на стопкадър?

 

Всъщност, този проект се подготвя много преди пандемията. Просто пандемията се появи точно когато беше готов да разцъфти, а този порив трудно се спира. Когато човек забави темпа си на живот, естествено се обръща към уюта на дома си и желанието да направи престоя си вкъщи още по-приятен.

 

https://www.instagram.com/p/CBStSpgjCCh/

 

Кои са основните предимства на вашите кърпи? 

 

Бързосъхнещи – кърпата съхне буквално докато си стегнеш багажа за следващия полет. Shulka са невероятно меки. Попиват без грубия абразивен ефект на традиционната кърпа. Изчистен дизайн, внимание към детайла, почти изцяло ръчна изработка.

 

 

Shulka носи спокойствие, защото тя те обгрижва, не ти нея.

 

Какво ви различава от всичко, което може да бъде намерено на пазара в този сегмент?

 

Тотално новия поглед върху разбирането за кърпа. Ние оставяме традиционната кърпа в гардероба като скъп спомен от баба и грабваме Shulkaза да посетим следващата дестинация. Не отричаме класиката, но повече харесваме модерния ѝ прочит.

 

https://www.instagram.com/p/CBswvH3jYXm/

 

Какви хора бихте искали да припознаят Shulka?

 

Shulka е за тези, преминали отвъд нуждата да се припознават с големи корпоративни брандове. Shulka е създадена с мисъл и идея да служи на притежателя си. Да носи радост и удоволствие сама по себе си. Тя е за хора с последователно мислене в посока опазване на околната среда.

 

https://www.instagram.com/p/CDOowf7DgaM/

 

Как малък локален бранд може да стана популярен?

 

С много работа, положително мислене, вяра и .... някои правилни маркетингови стратегии.

 

Минималистичен, скандинавски, естествен, устойчив … Кои са прилагателните, с които бихте отъждествили идеята на бранда?

 

Чудесно се припознаваме с всички изброени по-горе. Шулка е ново поколение кърпа, която е в помощ на градския човек и неговия забързан начин на живот.

 

https://www.instagram.com/p/CCLM9qRjQgj/

 

В момента се придържате към „натуралната" гама (кафяво, слонова кост, бяло). Това финална концепция ли е и какво още да очакваме от Shulka?

 

Като цяло, това е линията, която спазваме. Искаме Shulka да внушава стремеж към минимализъм и чистота. Истината, обаче, е че не обичаме да се ограничаваме в идеите си и е много вероятно да разширим гамата. В това отношение имаме една много интересна серия кърпи с илюстрации на @Zdravolina.

 

https://www.instagram.com/p/CBx4YbJjdqn/

 

Kaк бихте обяснили на малко дете с какво се занимавате?

 

Ние правим най-меките кърпи за плаж, които вече никога няма да драскат ако прекалиш с играта на слънце.

 

https://www.instagram.com/p/CDn670TjxXt/

 

След време вероятно ще наричаме това, което преживяваме в момента „медийна пандемия", но все пак, какво разбрахте за себе си в тези особени дни?

 

В тези дни, в които бяхме основно сами със себе си, разбрахме, че имаме нужда да затворим кръга между чистата функционалност на предметите в ежедневието и естетическото удоволствие, което ни носят. Потърсихме изкуството тук, докато не можем да му се наслаждаваме в градската му среда.

 

Изживяваме лятото на голямата адаптация. С какво ще напълните дните на август?

 

Очерта се едно нетипично лято, изпълнено с доста творческа работа. Ще се опитаме да си откраднем и няколко дни за пътуване до красиви места, за да се заредим с енергия и позитивизъм.

 

https://www.instagram.com/p/CDyktmED3vE/

 

 

Кърпите Shulka ще откриете тук.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA