Деница Стоянова знае, че не може да сме навсякъде, както и че не е нужно

Очарователната Деница, която вероятно познавате като @mom.aroundtheworld, влиза в звездния ни отбор за #BringTheBloggers Vol.5!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 октомври 2020

Невъзможно е да не познавате Деница Стоянова, защото сме почти сигурни, че сте измежду над 20-те ѝ хиляди последователи в Instagram, където тя е mom.aroundtheworld. Деница е модел, истински пътешественик, майка на 2 прекрасни момичета и един от най-успешните инфлуенсъри на родна земя.

Поради всички тези причини (а и защото я харесваме страшно много!) тя ще бъде и сред специалните гости на петото издание на #BringTheBloggers. То ще се проведе тази събота (10 октомври) в Интер Експо Център. Входът е безплатен, но изисква предварителна регистрация с две имена на имейл адрес events@atticaeva.bg. Няма нужда да ви казваме, че ще ви очакваме с нетърпение, защото това вече го знаете.

Няколко дни преди да се присъедини към нас за вече традиционната ни конференция, Дени сподели с GRAZIA куп любопитни неща. Обещава да разкрие най-вълнуващото и полезното от света на инфлуенсърите с нас в събота, така че ще се видим там!

57

Кога дойде моментът, в който реши, че искаш да се изявяваш в интернет пространството?

Винаги съм обичала красивите снимки, а още повече - увлекателно написаните текстове. Не е тайна любовта ми към създаването и на двете. Помня, че започнах още от една платформа MySpace. След това, с откриването на Instagram и Facebook, усетих, че това е място, където мога да изразя поне малка част от мен. По-активно започнах, когато живяхме в Русия. Дали от свободното време, което имах или провокирана от безумната активност на рускините в социалните мрежи…

Мислила съм и за блог, и за YouTube канал, но вярвам, че за да създаваш видеа/текстове, трябва да знаеш по дадена тема много повече от читателите/последователите си. Смятам, че ако направя нещо подобно, то идеята би била да предам опит, но не такъв придобит от нечии разкази, а мой личен – без значение дали става дума за работата ми като модел, работата в телевизия, инфлуенсърството или майчинството.

Профилът ти носи името mom.aroundtheworld. Къде в света не си била досега, а много искаш?

Не съм била в Африка, т.е. не съм била в онази Африка, която искам - със сафари, наблюдавайки миграцията на дивите животни. Това е мястото, на което много искам да отида. С моето семейство обичаме и сме свикнали да пътуваме много, а сега ситуацията не ни го позволява, не само заради Covid-19. Тази година бяхме планирали сафари в Африка, за да осъществим тази дълго чакана мечта, но има време. Вярвам, че отново ще можем свободно да пътуваме, без страх и опасност за здравето ни.  Има много други дестинации, които бих искала да посетя, да наснимам, да запечатам и след това споделя с всички, на които би им било интересно.

67

Кажи ни честно, може ли да се пътува ЛЕСНО с деца?

Да. Смятам, че всичко е въпрос на организация, дълги списъци, дни подготовка на детето/децата, разговори с тях, ако са на възраст, в която биха разбрали за какво им говориш. Но дори и по-малки, винаги може да се обърне под формата на игра, а ако са още по-малки препоръчвам избиране на полети през нощта, подходящи седалки в самолета, любима вещ, играчка или одеяло. Идеята е децата да не чувстват, че ги откъсваш от най-сигурното им - Вашият дом. Взимайки нещо със себе си, то чувства сигурност. Песничките и разказите от типа "Знаеш ли, че когато аз бях малка пътувах до… с влак/кола/самолет" също помагат. Децата обичат да си представят какви са били родителите им. И обичат правила. Просто те трябва да важат за всички - и за мама, и за татко и за дечица.

Инфлуенсърите редовно получават упреквания за различните си рекламни кампании. Какво е мнението ти по въпроса?

Понякога има и за какво. Аз приемам инфлуенсърството като работа и винаги съм безкрайно критична към себе си, защото вярвам, че кампаниите, в които се включвам, клиентите и моята аудитория заслужават качество. Затова и не се включвам във всичко, което ми се предложи. Не защото не харесвам продуктите или даден клиент, просто смятам, че трябва да имам хигиена на работата си. Не може да си навсякъде, не е и нужно. Качество, а не количество. Внимателно избрани кампании, които отговарят на разбиранията и личните ми предпочитания, за да бъда максимално искрена с аудиторията си.

Под един от постовете си споделяш, че „всичко опира до това за какво/кого мислиш, когато затвориш очи, вечер преди да заспиш". Ти за какво/кого мислиш?

Ах. За хиляди неща - работа, деца, раницата за училище на дъщеря ми, какво ще готвя, кога ще успея да завърша еди-кой-си проект, кога ще заведа малката ми дъщеря на онази хубавата площадка. Но дълбоко в себе си винаги мисля и заспивам с мисълта за половинката ми и колко ми липсва, когато го няма.

57

Понякога имаш ли чувството, че всичко се случва прекалено бързо?

Не просто прекалено, всичко препуска и дори не искам да го осъзнавам. Животът на всеки се превърна в препускане из многото задачи, които сами си поставяме, тичане, за да можем да успеем да свършим "всичко важно”. А истински важните неща, като да се успокоим, да помълчим, за да чуем себе си, да обърнем внимание на дома си, да гледаме залеза, без да го снимаме, тези неща остават някъде измежду бързането и планирането. Всичко е на много бързи обороти, а всъщност сме най-щастливи къде? Където чувстваме безвремие.

Голямата ти дъщеричка вече е на училище. Как се справяте в условията на пандемия?

Приехме, че ситуацията е за всички и това, което е добре да направим, е да бъдем отговорни не заради себе си, а заради всички останали хора. Годината ще бъде трудна както за децата, така и за учителите и ръководството на училищата. Винаги, когато ми е трудно предвид обстоятелствата в момента, си казвам "Не си само ти, за всички е. Ще мине”.

9/9

Какво правихте вкъщи по време на социалната изолация?

По време на социалната изолация погледнах на градинарството с други очи и вече мога да се похваля с добра реколта от зеленчуци. Времето, прекарано вкъщи за нас винаги е празник, дори по време на пандемия. Звучи лигаво и прекалено напудрено, но истината е, че когато си далеч от хората, които обичаш, и вижданията ви са по-малко от 20% от месеца, гледаш на ситуацията с Ковид, като на нещото, което ще даде време на семейството ти да бъде заедно. Затворени вкъщи, имахме възможност да обърнем внимание на дома си тук, защото както коментирахме помежду си - никога не сме били толкова много време ЗАЕДНО в този ни дом. Имаше и много кулинарни изкушения през цялото време, дълги домашни тренировки за двамата спортисти у дома, много Netflix, малко килограми отгоре…

Какво те радва?

Да правя хората, които обичам щастливи, всяка малка стъпка напред на децата ми, самите те, всеки залез, кучетата ми, половинката ми и невероятното му чувство за хумор.

А какво те кара да се чувстваш несигурна?

Природните бедствия и лошите хора.

57

Стилът ти е безупречен! Как успяваш да намериш време да изглеждаш добре, когато имаш две деца?

Трудно. С много планиране на деня, ставане по-рано от децата поне час при поводи и половин час всеки друг ден. Разбира се, не всеки ден се старая да бъда гримирана, с прическа и безупречен стайлинг. Аз съм нормален човек, майка на две деца, която ходи по пижама вкъщи, облича най-удобния широк панталон и хуква по ежедневните задачи. Да изглеждаш добре, когато имаш две деца, е въпрос на желание и организиране от предните дни.

Здравословната храна ли е голямата тайна за перфектната форма?

Сега ще кажа една дума, която не обичам - ПО ПРИНЦИП, да + тренировки спрямо нуждите. В момента формата ми не е перфектна, но е постигната само с тичане по задачи, носене на всякакви багажи на децата, недоспиване и малко храна. Не защото не обичам, напротив, но времето не стига. И нека бъда лош пример. Перфектната форма се постига със здравословно и балансирано хранене, спорт и много вода.

857

Нямаме търпение да се присъединиш към нас на #BringTheBloggers Vol.5! Какво ще споделиш с публиката ни?

Аз също нямам търпение и съм благодарна, че ще бъда част от #BringTheBloggers. Нетърпелива съм да споделя всичко, което знам за живота, работата, отглеждането и възпитанието на деца, пътуванията, социалните мрежи. Разбира се, водена от личния си опит.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA