ЕКСКЛУЗИВНО: Шарлот МакКини и всичко, което е тя

Има хора, които се оплакват. Има и такива, които дават всичко от себе си. Като Шарлот МакКини.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 03 април 2021

• Фотография: Justin Wilczynski • Асистент фотография: Julien Sage • Стайлинг: Ashley Pruitt • Грим: Carly Fisher • Коса: Kiley Fitzgerald • Видео: Cara Friedman

Шарлот МакКини ми казва, че се намира в „малко парче от Рая на плажа". Има предвид дома си в Малибу, където започва нашата виртуална среща. Въпреки че е само на 27, тя вече има зад гърба си толкова много модни проекти, филмови роли и Instagram последователи, че очевидно е наясно с голямата тайна на големия успех. Може да е перфектно русата ѝ коса. Може да е завладяващият енигматичен поглед. Най-вероятно обаче е фактът, че тя работи здраво, за да осъществява целите си. Сама признава, че е трудно да живееш със „самоналожени високи очаквания", но понякога това е единственият начин да докажеш на какво си способен.

Причини да се срещнем с Шарлот – колкото пожелаете. През последната година, също като всички нас, тя се опитва да остане здраво стъпила на земята. Междувременно, успява да получи главна роля в хоръра „Phobias", да разработи собствен модел шоколад и да разбере, че за да бъде щастлива, просто трябва да обръща повече внимание на себе си. Ако разгледате кадрите от страхотната сесия, която заснехме в слънчев Лос Анджелис, ексклузивно за GRAZIA България, ще се убедите, че МакКини знае какво прави. Няма да ви лъжа, тя просто носи УАУ ефектът със себе си. Него, но и не само…

57

Срещаш случаен човек на улицата и трябва да се представиш. Как ще го направиш?

Здравей, казвам се Шарлот, как е денят ти? Разкажи ми нещо за себе си.

Имаш над 1 милион Instagram последователи, което, само по себе си, звучи доста впечатляващо. Харесваш ли термина „инфлуенсър"?

Никога не съм му била фен, защото е нещо ново, а аз го правя от няколко години. Не обичам титлите – всеки може да се нарече инфлуенсър, а аз работих усилено, за да стигна дотук. Част е от това, което съм, но не и всичко, което съм.

Вярно ли е, че интернет персоните получават  тонове пари?

Вярно е, че социалните мрежи канят хората да видят отблизо това, което правиш, без значение дали е добро или лошо. Просто трябва да запомним, че там тревата винаги е зелена и рядко - реалност.

57

"Преди бях предпазлива, но напоследък се научих да се свързвам с аудиторията си", признава Шарлот

Някои казват, че перфекционизмът е болест, други го определят като тайната на големия си успех. Ти от кои си?

Свикнала съм давам най-доброто от себе си, защото ако не бях вложила внимание и енергия, нямаше да успея. Погледнато от другата страна обаче, трудно е да живееш със самоналожени високи очаквания.

Трудно ли е да си красивото слънчево момиче, когато не се чувстваш така?

Аз съм като всеки друг човек - имам и добри, и лоши дни. Важно е да се грижим за себе си – и психически, и физически.

Много хора се сблъскаха с подобни проблеми в последната година. Ти как успя да запазиш спокойствие?

Миналата година наистина ни научи колко е важно да обръщаме внимание на психическото си здраве. Аз го правя със сутрешна йога, медитация и техники за дишане. Както и с FaceTime разговори със семейството си. Ако трябва да съм честна, все още търся начини, но работя по въпроса ежедневно.

57

Не мислиш ли, че в днешно време всеки просто ТРЯБВА да прави всичко, независимо дали онлайн или офлайн?

Не ми отне много време да разбера какво придава стойност на живота ми и какво – не. Ако нещо не ми носи радост, просто го избягвам. Осъзнах, че правя доста неща, за да накарам другите хора да бъдат щастливи, а сега съм фокусирана върху онова, което радва самата мен.

Първото нещо, което ще направиш, когато вирусът отиде в учебниците по история?

Нямам търпение да посетя семейството си на Бахамите. Обикновено пътувах често до там, но през последната година не получих възможност да го направя и беше трудно. Липсват ми.

Как се чувстваш, когато изключиш телефона си?

„Отсвързана" по най-добрия възможен начин. Започвам дните си с 60-минутна сесия гореща йога. Така обръщам внимание на самата себе си, преди да се хвърля в работата и имейлите за деня.

75

"Ако нещо не ми носи радост, просто го избягвам"

Пребиваването в социалните мрежи успя ли да помогне на другите ти проекти?

Определено отвори врати, които дори не знаех, че съществуват. Преди бях предпазлива, но напоследък се научих да се свързвам с аудиторията си и да бъда по-откровена в Instagram и YouTube.

Един от последните ти ангажименти е собствен вид шоколад. Как човек яде шоколад и има такова тяло? Трябва да знаем!

Партньорството ми с The Good Chocolate започна с размяна на съобщения в Instagram. Открих техните продукти в супермаркет и веднага се пристрастих. Вкусни, а същевременно без захар, напълно веган, органични и т.н. Шоколадът, който разработихме заедно, се казва The Detox Bar, съдържа куркума, кокос и пасва идеално на моята противовъзпалителна диета и начин на живот.

Скоро ти предстои и филмова роля в хоръра „Phobias"…

Много се вълнувам, че съм част от актьорския състав, най-вече заради невероятната ни продуцентка Джес Варли. Беше толкова забавно и нямам търпение да го видите.

57

С всичко, което правиш, остава ли ти време за любов?

Любовта е голяма част от живота ми. Хората, които обичам, ме държат здраво стъпила на земята и са моето вдъхновение.

А за какво не ти остава достатъчно време?

Обичам старите полароидни камери и винаги снимам с тях, когато съм на ваканции или с приятели и семейство. Бих се радвала да издам книга с фотографиите си от последните години.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA