Няма нещо, което Белинда да не може да направи

А и вероятно няма друг вариант, когато си "принцесата на латино попа", но нека разберем...

Рокля Alfredo Martinez

Бижута Elisheva & Constance, боди Ilora, ботуши Ant

Бижута Elisheva & Constance, боди Ilora

Сако Chull & Chulls, пола Alersundi, сутиен Ilora

Бижута Elisheva & Constance, боди Ilora

Сако Chull & Chulls

Бижута Elisheva & Constance, боди Ilora

Рокля Alfredo Martinez

Панталон Alfredo Martinez, яке Aych, колие Iconique

Панталон Alfredo Martinez, яке Aych, колие Iconique

Костюм Alfredo Martinez, сутиен ilusion

• Арт директор & стайлинг: Gerard Angulo • Фотография: Sergio Valenzuela • Асистент мода: Brenda Bernardino • Коса: Aldo EK • Грим: Roddo Gonzalez

Ако потърсите името на Белинда в Google, ще разберете, че е започнала кариерата си, когато е била само на 10. "Всъщност бях на 8. Оттогава всичко се промени. Когато започнах, отивахме в магазините за дискове, купувахме си CD-та. Това вече го няма. Дигиталният свят промени музикалната индустрия и не знам дали е за добро, защото ми липсват онези времена. Предполагам, че трябва да свикна, но не знам дали ще мога да го направя скоро", споделя тя, ексклузивно за новата дигитална корица на GRAZIA, макар и от хиляди километри разстояние.

Певицата, актриса, дизайнер и вдъхновение за над 13 милиона души по цял свят (ако съдим по броя на последователите ѝ в Instagram) не се е събудила с идеята да стане звезда, но признава, че това е нейното желание. Дори когато е била готова да се откаже. "Понякога съм объркана и тъжна, но след това се сещам за хората, които ме следват, вярват в мен и ми дават сила да сбъдна мечтите си, защото мислят, че трябва да правя това."

"Не знам защо хората мислят, че ако си певица, можеш да бъдеш само певица"

"Понякога не разбираш някакви неща, но те се случват", разказва самата тя. Подобна е ситуацията с пандемията, която вероятно вече стана твърде преекспонирана, но все още е част от задължителния дневен ред. Признавайки директно, че съм безкрайно уморен от употребата на фразата "ново нормално", от другата страна получавам подкрепа. "Загубих баба си, това се оказа най-трудното нещо в живота ми до този момент. Странно е да не прегръщаш хората, да не можеш да излезеш с приятели. Лудост е, но се научихме да оценяваме малките неща. Вярвам, че всяко нещо има добра страна."

Какво прави една поп сензация в глобална ситуация като тази? Работи. "Честно казано, нямам много време за почивка, в момента съм заета." С участието си в The Voice Kids и голямото завръщане към телевизията. "Работя върху ново шоу. Казва се „Bienvenidos a Edén". Ще има световна премиера, така че се надявам скоро да можете да го гледате. Развълнувана съм, че ще бъде в 150 държави и ще ме видите да говоря на френски, немски и италиански. Героинята ми е страхотна. Не мога да кажа много, защото ще ме убият, но се надявам скоро можем да поговорим за нея."

И докато ние ще проследим с вълнение появата ѝ в каталога на Netflix, феновете на Бели вече очакват следващия албум. "Всички го очакват. Не знам от колко време. Музиката се промени много и имах нужда от време, за да открия себе си и да помисля какво искам." Подготвя и няколко песни на английски, защото иска да изследва територията, но не смята да го прави, за да бяга от латино света. "Не знам защо латино артистите са горещи сега. Трябва да са през цялото време. Те са талантливи и представляват голяма част от света. Радвам се не само за тях, но и за жените генерално. Това е страхотен момент за всички. Надявам се, че никога няма да свърши." Вероятно не съществува такъв вариант, когато си „принцесата на латино попа". "Дори тук в Испания хората казват "О, ето я Белинда, принцесата на латино попа". Чувствам се щастлива, но всичко това е заради феновете ми. Обичат ме, следват ме, подкрепят ме, обичат ме, късметлийка съм."

След като вече е завладяла музикалната сцена, телевизионният екран и дори модният подиум със собствена линия обувки преди години, Белинда не вярва в думата "невъзможно". "Не знам защо хората мислят, че ако си певица, можеш да бъдеш само певица. Че ако си музикант, може да бъдеш само музикант. Че ако си адвокат, можеш да бъдеш само адвокат. Не е правилно, можем да правим каквото поискаме. Ако хобитото ти е свързвано с пеене, излез и пей. Ако си музикант, отиди и се научи да свириш китара". Има ли нещо, което самата тя не би могла да направи? "Не. Ако наистина искам нещо, ще работя здраво и ще осъществя целта си." Следващият логичен въпрос? Какво иска да направи. "Да готвя повече. Тези месеци съм в друга страна и правя храната си сама. Бих искала да приготвям различни неща – фетучини, паеля, за приятелите ми, гаджето ми и хората, които обичам."

"Не знам защо латино артистите са горещи сега. Трябва да са през цялото време"

Какво, в крайна сметка, е добре да знаете за Белинда? Тя е искрена и откровена. Знае, че е успешна, но е работила, за да може това да се случи. Цени високо нещата, които приемаме за даденост. Знае, че вече е име и без да се опитвате, ще усетите топлината в гласа ѝ, която присъства по време на целия ни разговор. "Ще се опиша с три думи. Уникална. Скромна. Чувствителна. Забавна." Съгласни сме. "О, това са четири думи, съжалявам."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA