Мадалина Генеа: Огън, който не гори, а топли

Специално за нас най-горещата жена в лентата House of Gucci споделя за призванието да бъдеш майка и силата да не зависиш от никой мъж.

05 юни 2021

• Текст: Силвия Канин & Димитър Андонов • Фотография: Vicoolya & Saida • Гардероб: Moschino, бижута Damiani

Вълнуваме се да ви запознаем с Мадалина, актрисата и модел, която влиза в ролята на София Лорен във вълнуващия нов филм на Ридли Скот House of Gucci. Историята на великия дизайнер, в която са въвлечени Лейди Гага, Адам Драйвър и Ал Пачино, е, смело можем да кажем, най-чаканата лента от нас, затова и вълнението ни от една ексклузивна среща с тази огън жена е сантиментална и вдъхновяваща. Точно като за специален брой като номер 200!

57

Такава жена не се среща често. Минава покрай теб и сякаш светът спира за секунда, шумът притихва, всичко се случва на забавен каданс. Това изпитахме, когато я видяхме в Милано на парти по случай 80-ия рожден ден на GRAZIA. Обърнахме се след нея, а тя сякаш не вървеше, а се рееше. Мадалина е дефиницията на блян за мъжете, но никога не е оставяла сексапилът и красотата да я дефинират. Родена в Слатина, Румъния, и израснала в малка ферма, красавицата сякаш винаги е знаела, че няма да тръгне по стъпките на майка си, която е ветеринар. От малка започва да ходи на балет и да взима уроци по пиано и театър. Открива я италианският дизайнер Gattinoni, когато е на 14, и оттам Мадалина поема по път, окъпан в светлина и блясък. Възприема себе си като гражданин на света, но нарича Италия свой дом, а Хаити – мястото, което е променило представата й за живота. Майка, жена, която следва сърцето си и прави добро, част от много благотворителни инициативи, Мадалина е огън, който няма да те изгори, но ще те стопли…

Това е нашият брой 200! Как самата ти отбелязваш големите моменти в живота?

Определено с планирането на следващата стъпка.

Модел или актриса, кое те описва най-добре?

Кариерата на модел доведе до работата ми като актриса. Благодарна съм, защото искам да правя точно това до последния си ден на тази планета.

Кога осъзна, че си станала звезда, и харесват ли ти изобщо подобни определения?

Не съм звезда, но се надявам, че ще бъда такава за дъщеря си.

57

"Случващото се често е резултат от амбиции, но понякога загубите ни оформят като хора"

Щастието обича тишината. Работата ти обаче предполага всичко друго, но не и да пазиш мълчание. Колко си отворена към хора, които не са част от близкото ти обкръжение?

Има голяма разлика в това как шоубизнесът работеше преди и как – сега. В миналото се предполагаше, че ще чакаш година, за да видиш любимия си актьор или актриса на червения килим, нямаше социални мрежи, а информацията за личния живот на когото и да било беше малко. Сега, за съжаление, част от бранша е това да показваш на останалите какво носиш и дори какво ядеш. Все още обичам тишината, когато става дума за определени аспекти от живота ми, и наистина вярвам, че понякога мълчанието е ключът към щастието.

57

Като изключително атрактивна жена, случвало ли се е някога да бъдеш подценявана в професионален план именно заради външния ти вид?

Красотата може да отвори много врати, но от самия теб зависи дали ще стигнеш друго ниво. Непрекъснатото осъждане също е част от бизнеса. В социалните мрежи всеки може да се скрие зад фалшива идентичност и да те нарани. Единствената причина да говоря за това е, защото смятам, че трябва да се направи нещо законово. Не е лоша идея Instagram да иска личен документ на всеки човек, който се регистрира. Аз съм на 33 и този факт ме прави ужасно нещастна, не мога да си представя какво ли е за тийнейджърите.

Кога се чувстваш силна и кога – слаба?

Чувствам се силна, когато помагам. Слаба… може би когато дадена ситуация е базирана на лъжи.

Като стана дума за лъжи, съществуват ли искрени приятелски взаимоотношения под светлината на прожекторите, или всичко е задкулисни игри?

Разбира се, че съществуват. Има добро и лошо във всеки аспект от живота.

57

Мислиш ли, че модерните жени трябва да са супернезависими, или може да позволяват на мъжете да поемат щафетата от време на време?

Аз съм 100% независима жена, не търся помощ от мъжете. Вярвам, че това би ме направило много уязвима.

Кое е „тайното оръжие", което използваш ежедневно?

Да бъдеш майка може да е предизвикателство, но е голям подарък и най-силното оръжие, особено когато става дума за увереност.

"Да признаеш, че не си перфектен, е окей, стига да работиш здраво, за да се промениш"

На какво искаш да научиш дъщеря си?

На много неща. Шарлот е благословена да живее в красив град като Милано, да учи в добро училище, да има топла къща, да вижда майка си със страхотни дрехи и бижута. Имам план да я заведа на Хаити – мястото, което напълно промени погледа ми за света. Работих като доброволец и щом успях да открия щастието в средата на бедността, надявам се, че един ден и дъщеря ми ще го направи, помагайки на останалите.

Румънският ти произход предимство ли е, или по-скоро недостатък?

Голямо предимство. Поредният красив подарък от живота. Идвам от доста скромно семейство, в което можехме да ходим боси сред природата и да оценим истинския лукс, а именно малките неща.

57

Колко често се прибираш у дома?

Винаги, когато работата ми го позволява.

Някои казват, че когато си извън страната си, винаги се чувстваш като чужденец. Така ли е, успя ли да откриеш себе си в Италия?

У дома съм в Италия, както и навсякъде другаде, стига да имам дъщеря ми и майка ми до мен.

Кой е най-трудният момент в кариерата ти досега?

През 2014 г. трябваше да се справя с опустошителна лична драма и точно когато бях решила, че кариерата ми няма смисъл, получих една от най-важните роли в живота си.

Как го направи?

Важно е да не се отказваш. Случващото се често е резултат от амбиции, но понякога загубите ни оформят като хора.

57

Помниш ли кое е първото голямо нещо, за което си мечтала силно?

Да бъда майка. След като тази мечта стана реалност, започнах да наричам мечтите си планове.

Не можем да не попитаме… кой е любимият ти филм на София Лорен?

Трудно е да избера.

Тя казва, че дължи всичко на спагетите. Ами ти? Ядеш ли паста и пица, или по-скоро пазиш диета?

Ям паста, пица, шоколад, торти. Вечер мога да се посветя на цял килограм сладолед.

Под един от последните си Instagram постове казваш, че „определено" не си експерт в социалните мрежи. Мислиш ли, че повечето хора се страхуват да признаят, че не са перфектни?

Стремежът към перфекционизъм може да бъде част от плана ти и смятам, че желанието да бъдеш безупречен трябва да е правило за всеки човек във всяка сфера. Да признаеш, че не си перфектен, е окей, стига да работиш здраво, за да се промениш.

Значи вярваш по-скоро в упоритата работа, отколкото в съдбата?

Точно така.

Какво прави Мадалина, когато се прибере вкъщи и свали целия си грим?

Става тийнейджър.

Имаше ли въпрос, който не ти зададохме, а все пак трябваше?

Не ме попитахте дали съм щастлива да бъда на вашата корица, а трябва да кажа, че съм истински поласкана. Честита годишнина, GRAZIA!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA