Искреното удоволствие да живееш тук & сега

Лора Вълчева е следващият гост в пловдивското издание на #BringTheBloggers. Нямаме търпение!

Вероятно познавате Лора Вълчева като @empurplebylori. Instagram акаунтът, в който отправната точка е Пловдив, а крайната дестинация - морето, планината и всички други места, вдъхновяващи прекрасното лице зад него.

Лора влиза в звездния отбор за второто издание на #BringTheBloggers в града под тепетата, но ние откраднахме малко от ценното ѝ време на майка, инфлуенсър и какво ли още не, за да поговорим. За семейството, животът онлайн, летните спомени и красивите неща в живота...

#BringTheBloggers Vol.7 ще се състои на 22 юли (този четвъртък), началният час е 16:00 ч., локацията - хотел Империал. Входът е безплатен, но изисква предварителна регистрация с две имена на имейл events@atticaeva.bg.

57

#BringTheBloggers идва в Пловдив! Какво да направим в града, след като споделим време с теб и гостите ни?

Добре дошли в Пловдив! В разгара на лятото е все така очарователен, макар и в тези непоносими жеги. Все пак се разходете в Стария град, вижте гледката към Античния театър, а после се насладете на залеза от върха на тепето от другата страна при останките. Красиво е! Накрая се освежете със студен коктейл в Капана.

Замисляла ли си се някога, че нещата биха изглеждали по доста по-различен начин, ако живееше в София или извън България, например?

Разбира се, замисляла съм се и наистина в много отношения животът ми щеше да се различава. Мястото е определящо до голяма степен. Живяла съм и в София през студентските ми години. Изборът ми да се върна в Пловдив беше правилното нещо за мен. Аз ценя спокойствието и градът тук ми го дава. Дори мъжът ми, който е софиянец, хареса Пловдив повече за живот. Позитивите да съм тук са повече за мен, но осъзнавам и всичко, което "губя" като възможности, защото не съм в София.

57

Как реагират хората, когато им кажеш, че си блогър?

Всъщност рядко го споменавам при новите ми запознанства. Не знам защо, сигурно се притеснявам или пък не го вземам за нещо определящо.

Изцяло с това ли се занимаваш в момента?

По-скоро изцяло с детето ми, което последната година не е ходило на детска градина. По принцип с мъжа ми се занимаваме с уеб и печатен дизайн, като моята роля в това е свързана с поддръжката на онлайн магазините, SEO оптимизацията, обработката на снимки и други. Но отделям доста време на Instagram профила ми.

Там си по-активна, отколкото в блога, предполагам?

Абсолютно. Много ми харесва като платформа и лека-полека отне вниманието ми от блога, а времето просто не стига за всичко. Дори не съм достатъчно активна, колкото ми се иска да бъда. Дъщеря ми пораства и времето за мен се увеличава с това, така че ще възраждам блога с изцяло нова визия.

57

Интересно ми е какво мнението ти за хората, които пускат по 4389534512439 сторита на ден...

Дори не се бях замисляла дали имам някакво по-различно мнение за тях. Както е поставен въпросът сега, и знаейки на мен колко време ми отнема да снимам и публикувам, си мисля, че може би се лишават от удоволствието да живеят тук и сега, което е тъжно, но не е задължително да е така!

57

Винаги я има дори малката разлика между хората онлайн и хората офлайн. Ти самата откриваш ли такава при теб?

О, да! Аз не съм най-откритият човек онлайн. Много неща не споделям там, а оставям само за приятелите си и близките си. Не мога да кажа, че съм различна, а че показвам само малка част от себе си и живота си, от което, разбира се, се получава немалка разлика.

Какво правиш, когато не правиш нищо?

Добре де, може би скролвам в Instagram, хванахте ме. (Смее се.)

Признавам, че когато отворих профила ти за първи път си казах, че не е възможно да имаш толкова голямо дете. Кога осъзна, че искаш да бъдеш майка?

Ако говоря в години, няма да се учудвате толкова. Тъкмо бях навършила 29, когато родих. Дъщеря ми сега е на 4. Около година и половина по-рано желанието да бъда майка стана твърде силно, за да го потискам, а и нямаше защо да го правя. Благодарна съм за това прекрасно детенце и животът с него е несравнимо по-хубав!

57

Успяваш ли да ѝ осигуриш тези не чак толкова интернет моменти, каквито сме имали ние като по-малки?

И да, и не. Последната година разказа играта на плановете ми. Бих казала, че ѝ ги осигурявам, но не достатъчно, защото ми се иска да ходим повече по фестивали, концерти, театри и кина. Поне пътешествията не са малко, дори да са близки до града ни, за нея са интересни и вълнуващи. Обичаме да пътуваме всеки уикенд някъде. Обогатяващо и приятно е за всички ни, дори да не е някаква мечтана дестинация.

Забелязах, че в последните ти описания някак върви темата за спомените от детството. Разкажи ни как са минавали летата ти като дете...

Имах много хубаво детство и обичам да си го припомням. Летата бяха пълни с приключения, свобода, игри. Някои прекарвах в град Първомай при баба ми, но със семейството ми много пътувахме и им благодаря, че въпреки трудностите, съумяваха да ни водят на море, планина, на палатки, разходки в други градове, изкачвахме върхове, имам страхотни спомени.

57

Какъв е саундтракът на твоето лято?

Микс от какво ли не. "Чело коте книжки", готин хаус ритъм от ZHU и някакви супер диви и забавни песнички на AronChupa, които дъщеря ми обожава. (Усмихва се.)

Какво ще носиш този сезон?

Сатенена рокля с тънки презрамки, плетена чанта и готини слънчеви очила.

Накъде ще те отведе лятото след #BringTheBloggers Vol.7?

Надявам се да ме отведе на още много места, защото ни е останало още много лято! Искаме да отидем на остров Лефкада в Гърция, а за България имаме планове да качим Мальовица, да обиколим няколко планински селца, може да отскочим пак до любимото Царево и да пробваме някое палатково приключение.

Всичко за #BringTheBloggers Vol.7 ще откриете в официалната Facebook страница на събитието. Ще се видим там!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA