Любовният саундтрак (в живота) на Михаела Маринова

"Сериал" е новото парче, с което тя разказва поредната завладяваща любовна история. И не само.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 август 2021

Фотография: Вирджиния Рекърдс

Също като мен, Михаела Маринова не е успяла да остане очарована от "Игра на тронове". Не това обаче е поводът за разговора в следващите редове, въпреки че определено ще намесим любими сериали.

 Новото парче на талантливата изпълнителка носи заглавието "Сериал" и ще бъде музикалната тема към втория сезон на "Пътят на честта", който се завръща на екран тази есен. Михаела споделя, че сингълът е и саундтракът на нейния живот, тъй като в него, рано или късно, под една или друга форма, винаги става дума за любов. Не е ли хубаво?

Срещаме се буквално часове след премиерата на новия ти сингъл „Сериал". Как би го представила на някого, който все още не е имал възможността да го чуе?

Освен, че е основна музикална тема за сезон 2 на българския сериал "Пътят на честта", "Сериал" е и нещо повече за мен - това е саундтракът на моя живот.

Защо?

Защото се пее за любов, а тя е движещата сила на света и хармонира между хората. Тя е и любимата ми тема, всеки път успявам да науча по нещо ново.

57

Знам, че сте написали парчето заедно с Pavell. Ако трябва да съдим по него, „Листата падат" и „Upgrade", нещата помежду ви се получават прекрасно…

Абсолютно! Много пъти съм признавала, че Павел е моята музикална половинка. Някои хора успяват чак след години работа заедно да намерят хармонията помежду си. При нас беше от първия ден. Щастлива съм, че работя с него и че го познавам!

На снимачната площадка на сериала ли заснехте самото видео?

Да, в рамките на 4 снимачни дни и беше страхотно, защото се запознах с много нови и талантливи хора, добих доста опит за кратко време. Някои от най-добрите ни актьори бяха събрани на едно място и аз бях между тях. Усетих топлината, уважението и любовта към мен и музиката ми. Усетих филмовата атмосфера, видях процеса на работа и се влюбих.

Казваш, че обичаш филмовата музика и си мечтала твоя песен да бъде част от нечий саундтрак. Какво е чувството, когато вече е?

Чувството да оценят музиката ти и тя да намери място в подобна продукция е наистина жестоко, особено когато дълго време си мечтал за това. Още докато работихме с Павката знаех, че песента има шанс за успешна реализация и се надявах да достигне до хората по специален начин. Той бе написал първия куплет и припева преди време, пусна ми демото и ме помоли да го изпея, след което заедно написахме втория куплет и записахме всичко. Благодаря на целия ми екип от Вирджиния Рекърдс и на продуцента ми Станислава Армутлиева за възможността и подкрепата.

57

Съжалявам, но не мога да не те попитам - кой е сериалът, който можеш да гледаш отново и отново?

Сериалът с главно "С" за мен е "Империя”. Вероятно се досещате защо. (Смее се.) Музика, шоубизнес, сцена, кариера, семейство и балансът между всичко любимо. Препоръчвам го!

Има ли такъв, който другите са ти препоръчвали силно, но така и не си успяла да харесаш?

Сигурно ще ви шокирам, но "Игра на тронове" е от популярните сериали, които така и не успях да изгледам. Просто сякаш не ме докосна, не е в мой стил, но уважавам мнението и интереса на хората. 

Ако имаше твой собствен сериал, за какво щеше да става дума?

Ако имах сериал, той щеше със сигурност да включва фантастични елементи и да бъде обвързан с музиката.

Кой би изиграл Михаела в него?

Кристина Агилера или Ариана Гранде. (Смее се.) А може би аз самата бих изиграла и пресъздала наново живота си. 

Мислила ли си да се появяваш на екран или още не е дошъл моментът?

Мисля го, искам го, кога и дали ще се случи, времето ще покаже. За момента съм инвестирана на 110% в музиката. Обичам киното, театъра и изкуството в пълния му блясък, така че съм готова да вървя напред и да се развивам в различни посоки.

Представи „Сериал" за първи път на сцената на тазгодишните музикални награди на БГ Радио, където спечели приза в категория „БГ Албум". Вече работиш ли за следващия?

Да спечелиш тази награда с първия си албум е неописуемо! Толкова много благодаря на феновете си и всички онези, които са с мен от самото начало. Благодаря на екипа си и отново на Pavell, с когото създадох „Стъпка напред". В момента работя по втори албум и скоро не мисля да спирам да правя музика.

57

Липсва ли ти нещо от времето, в което славата не беше част от живота ти?

Честно казано, всичко което съм имала и правела тогава, мога да направя и сега. Имам страхотно семейство, което успява да ми помага да запазя себе си и същността си. Обичам работата си, тя ми дава много повече, отколкото ми взема. 

През последните години направи няколко огромни „стъпки напред" и си мисля, че дойде моментът да ги определяме като скокове напред. Колко високо ще скочиш след „Сериал"?

Определено ще скачам нависоко! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA