Прея прави това, което обича и обича това, което прави

И противно на гадните коментари, вижда смисъл. Затова нещата ѝ се получават толкова добре.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 12 октомври 2021

Фотография: NID Photography

Харесваме Прея. Много я харесваме. Харесваме и новото ѝ EP "Energy". Срещнахме се, за да си поговорим за безсмислената критика, важните неща в живота, предизвикателствата около правенето на музика и, разбира се, хубавата енергия.

При последната ни среща все още беше в подготовка на новото си EP, сега вече е на пазара. В крайна сметка колко време отне работата по него?

Работата по самия албум не отне много време, предвид обстоятелствата. Имахме леки форсмажори покрай финалните записи, тъй като все чакахме някой член на екипа да излезе от карантина. Последващите етапи също отнеха повече от планираното време, но напоследък важното е нещата в крайна сметка да се случат. Примирихме се, че нищо не върви по план.

"Не бива да живеем съвсем в балона си, но полагам усилия положителните мисли да образуват по-голямата част от моята среда"

Ние лично много се вълнуваме, когато работим над готин проект и дойде времето да го споделим. Май като с всичко друго в живота, и при вас, ако няма вълнение, няма смисъл, нали?

И аз така мисля! При нас емоцията е главният двигател, така или иначе.

Защо точно Energy?

Защото това обобщава философията ми напоследък - Energy е обяснението, разковничето и моят "съвет”.

Визията е вдъхновена от седемте чакри от древните индийски Веди. Твоя ли беше идеята?

Идеята е брилянтна и не е моя. (Смее се.) Жоро Пеев е виновен както за креативната мисъл, така и за самото изпълнение. Много съм щастлива, че го срещнах, безценно е да имам в екипа си толкова креативна личност, такъв естет, който ме разбира на 100% и ми помага да изразя себе си по-успешно.

Те са „символ на синхронизирането на всички аспекти от живота в едно цяло", ако трябва да сме максимално точни. Успяла ли си да постигнеш този синхрон или още го търсиш?

Старая се. Определено още не съм, но в миниалбума пея точно за опитите си и добрите практики в тази посока, които съм научила. От няколко години се стремя да живея целенасочено и вярвам че един ден ще постигна перфектния баланс.

Трябва да ти призная, че колаборацията с V:RGO определено ме изненада.

Сигурна съм. Надявам се, приятно.

Разбира се! Видеото също е много танцувално и модерно.

Благодаря! Тук е моментът да благодаря на танцьорите и на хореографа, че са жестоки професионалисти и че ми помогнаха да се чувствам толкова комфортно, танцувайки, тъй като аз имам история с танците и винаги се получава лек емоционален блокаж при мен, щом трябва да танцувам. Макар че в случая беше моя идея, точно за да се предизвикам. А и на парчето много му отива да има танци.

Случвало ли ти се е наистина да имаш проблем, който всички около теб са виждали, но ти не?

Мисля, че не. Смея да твърдя, че аз съм от по-осъзнатите личности. Стремя се да си правя самоанализ периодично и явно работи, защото непрекъснато питам приятелите си за подобни неща, тъй като допускам, че абсолютно мога да си затворя очите. Те винаги ми казват, че няма такова нещо, което да не знам и да не забелязвам сама. Надявам се да не са просто твърде мили. (Смее се.) Човеците сме много субективни.

57

Не искам да те питам коя е любимата ти песен от албума, защото е ужасен въпрос, но вероятно има една, с която се гордееш най-много?

С всички се гордея, защото са ми много лични и искрени, но има една песен, на която искрено съм фен, изолирайки се от факта, че е моя и това е "Пожар”.

Под един от последните ти постове в IG призна, че си прегряла. Вече сякаш не е толкова трудно човек да тръгне в тази посока, не мислиш ли?

Някъде четох, че в днешно време средностатистическият човек вижда и преживява толкова неща за ден, колкото преди 100 години за цял живот. Така че, да, вярвам, че е все по-лесно човек да прегрее в днешни дни, но ще се адаптираме и към това.

Сподели и за интервю, в което са ти казали, че артистите не правите „нищо". Как реагира човек в такава ситуация?

Опитах се да обясня на събеседника си как протича даден процес с надеждата да го разбере на фундаментално ниво и повече да не прави такива неинформирани, леко болезнени изявления. Болезнени, защото този въпрос наистина ми дойде като един ужасен ритник с дебела подметка, на която пише "НЯМА СМИСЪЛ ОТ НЕЩАТА, КОИТО ПРАВИШ”. Най-забавното беше, че точно преди това интервю водих друг разговор, в който ми казаха, че не познават човек, занимаващ се с повече дейности от мен, а самото интервю го давах, докато съм на грим и ми предстои да вляза в друг ефир след броени минути.

Именно заради всичко това си мисля, че аз не мога да бъда звезда.

В България думата "звезда” не съм сигурна, че можем да я ползваме в пълния ѝ блясък, но и аз все се чудя как успяват световните артисти с турнетата в продължение на месеци. Предполагам, че съчетават здравото бачкане с пълноценна почивка и така се въдворява балансът.

И все пак, възможно ли е да продължаваме да живеем с мнение за всичко?

Който има сили за това, има и пълното право. Аз се пестя за важните за мен неща.

"Който има сили да има мнение за всичко, има и пълното право. Аз се пестя за важните неща"

Да не оставяме хората с впечатлението, че говорим само за проблеми, въпреки заглавието на парчето. Издай ни своя топ 3 за good energy.

Пълноценен сън! Това може да бъде на втора и трета позиция, защото е точно толкова важно. Позитивни мисли. Ясно е че ще се прокрадват и негативни, човешко е, а и не бива да живеем съвсем в балона си, но аз полагам целенасочени усилия положителните мисли и въобще, влияния да образуват по-голямата част от моята среда. Някъде видях предизвикателство, което много ми хареса - Опитай 24 часа да не се оплакваш от нищо и наблюдавай как животът ти се променя. Прави каквото обичаш и обичай това, което правиш. Вярвам силно, че ако всеки работеше това, което обича, светът щеше да е още по-прекрасен. Всеки щеше да върши работата си сто пъти по-добре и навсякъде щеше да струи вдъхновение. Затова предлагам да започнем от себе си.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA