Много различни роли, една Цвета Евтимов

Ако сте присъствали на #BringTheBloggers Vol.8, значи сте я видели в ролята на водеща. Този път обаче @fabmamaworld ще бъде наш гост.

Какво знаем за Цвета Евтимов ли? Знаем, че е страхотна! От хората, с които просто е удоволствие да говориш. Знаем, че е майка на 4 деца. И че макар винаги да изглежда перфектна, сама твърди, че не е. Знаем, че е успешна в интернет пространството. Потвърждава го лоялната ѝ аудитория в Instagram. Знаем, че задължително използваме всяка възможност за среща с нея и деветото издание на #BringTheBloggers (ТАЗИ СЪБОТА, 28 МАЙ) ще бъде именно такава. Знаем и че при подготовката за този разговор, стигнах до ужасяващо заключение - живеейки на 99.6% в Instagram профила на GRAZIA, където редовно виждам Цвети във feed-а, не бях натиснал бутонът "follow" от моя личен акаунт. А не е като да не се радваме на съдържанието ѝ от години. *Face palm*.

С други думи, главната действаща сила зад @fabmamaworld ще гостува на любимото събитие като част от специалния ни панел с победители от първите THE #AWARDS. В края на миналата година, съпроводена от изключително бурни аплодисменти, Цвети спечели статуетката в заветната категория MAMA.

За майчинството, за живота на родителя, за пътуването с децата и многото роли, в които влиза ежедневно. За интернет, за славата, за реалното, виртуалното - в следващите редове. Останалото - в събота, така че ви очакваме!

#BringTheBloggers

Последният път беше водещ на #BringTheBloggers, а този път се завръщаш на сцената като гост. Настоявам да ми кажеш "и двете", но все пак – коя роля ти допада повече?

За протокола, "и двете". Но дълбоко в сърцето ми винаги съм обичала аз да съм тази, която задава въпросите. Както се казва, "отвътре ми идва". Зад микрофона се чувствам много по-уверена.

Имаш опит като журналист, но и като инфлуенсър. На пръв поглед приликите между двата ангажимента са доста – текстове, снимки, комуникация с хора. Кое обаче е различното?

Това бе причината да направя моя YouTube канал. Липсваше ми работата - каналът се оказа най-близкото, което открих до нея. Различното е свободата, която имам сега. Мога да творя по теми, които истински ме интересуват и вълнуват. Без рамки и ограничения, без редакторска намеса. Няма работно време. Изобщо, идеалната професия за една майка.

Защо мислиш, че все повече и повече хора се насочват към славата в интернет пространството? Колко лесно е всъщност да стигнеш до нея?

Аз не мисля, че славата трябва да е цел. Поне със сигурност не е моята. Даже ако трябва да съм честна, плаши ме доста. Още от времето, когато бях в телевизията. Тогава изпитах всичките ѝ негативи и разбрах какво е хейт. Толкова беше неприятно, че когато се преместих във Франция, умишлено се покрих. Сега ми е доста по-приятно, защото последователите ми са страхотни. Обичам, когато някоя майка ме спре, за да ми каже, че ме следва и моят опит ѝ е бил от полза.

Пътувате често и съм сигурен, че всички ще искат да знаят как точно успявате. На мен ми изглежда като Мисия Невъзможна.

Децата вече са по-големи и е по-лесно. Бебето не го взимам на по-далечни дестинации с нас, защото се разстройва истински, ако ѝ развалим режима. Илианка е най-големият пътешественик от децата. За 5 години е обиколила с нас половината свят. Ключовото, като при всичко останало, е организацията.

Наскоро си говорихме с приятели по темата – съществува ли такова нещо като истинска подготовка за ролята на родител? Или просто изведнъж ти "опира до главата" и се научаваш да я играеш с течение на времето?

(Смее се.) Мен ли питаш? Аз съм точно пример за човек, който много искаше дете, но не си беше направил плановете добре. Бях толкова неподготвена с Алекс, че едва ли можеше да е по-зле. Мислех, че съм свикнала с неспането, с дискотеките и събиранията с приятели, и ще издържа без проблем. Сега това ме кара да се смея. Имам бели петна от първите 2 години, но съм пример, че и най-неподготвеният родител може да се справи. А едно дете винаги има с какво да те изненада. Дори и да ти е четвърто.

Цвета Евтимов

Ще бъдеш част от нашия панел с победители в първите THE #AWARDS, където спечели статуетка в категория MAMA. Знам, че въпросът може да прозвучи банално или малко странно, но какво е усещането да получиш награда за другата си най-голяма награда? Вероятно има, но аз лично не познавам семейства, които да не определят родителството като подарък.

И отговорът ми ще е малко банален. Много съм щастлива, че спечелих в най-хубавата за мен категория. А най-горди са децата ми. Признавам, аз не вярвах, че ще спечеля, заради силната и достойна конкуренция, но децата не спряха да вярват нито за миг. Агитираха всеки, който видят, да гласува за мен. А аз ги заплашвах, че ако не слушат, от GRAZIA ще разберат и няма да ме изберат. Така няколко седмици имах мирни и добри деца.

Вярваш ли в късмета или смяташ, че всичко се получава, само ако има вложена много, много работа? Или успехът е комбинация от двете?

Много вярвам. И в двете. Майка ми казва, че съм родена под щастлива звезда и считам себе си за щастлив човек. Но без много работа, и целият късмет да е с теб, няма как да успееш. Определям и мен, и съпруга ми като работохолици с късмет.

Ще те питам, защото мисля, че само аз не съм се пречупил по темата – какво е връзката ти с TikTok?

Бих я определила като трудна. Опитвам се да съм активна и там, но срещам сериозни спънки с алгоритъма. Ще се радвам да ми помогнете като ме последвате.

Много хора напоследък се изказват радикално и квалифицират социалните мрежи като инструмент за създаване на фалшиви образи. В крайна сметка обаче не е ли точно това целта им – да виждаме нещо красиво, готино, нещо, което да харесаме, да купим, някой, на когото да подражаваме?

За мен не е точно така. Случвало се е да ми кажат, че представям живота с 4 деца нереално подреден. Всъщност ако ме следвате по-отблизо, ще видите, че не е така. Обичам да показвам хубавите моменти в постове, защото вечер, когато затворя очи, това са спомените, които стоплят сърцето ми. В сторитата обаче показвам по-често другата страна на нашия пъстър свят - щура, шумна и несъвършена. Ако ме питате: "Как се справяш?", ще получите честен отговор. Понякога не се справям изобщо.

Според теб колко тънка може да е границата между реалност и виртуалност? И как изглежда светът на @fabmamaworld отвъд виртуалността?

(Смее се.) Като на всяка нормална майка. Работя предимно като такси, детегледачка, готвачка, чистачка, учител, психолог и клоун. Границата между реалност и виртуалност обикновено не е тънка, но много ми харесва тенденцията да нормализираме нещата от ежедневието. Може би е време да започна да пускам повече такива постове. Вие как мислите?

#BringTheBloggers Vol.9. Тази събота, 28 май. Интер Експо Център. Входът е безплатен, но изисква предварителна регистрация с две имена на events@atticaeva.bg.

Повече информация може да откриете в официалната ни Facebook страница.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA