Новият сезон на "Клюкарката" е взривоопасен, питайте Илай Браун, Уитни Пийк и Грейс Дюа

Също като звездите в оригиналната HBO Max поредица, и ние смятаме, че всичко е десет пъти по-мащабно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 декември 2022

Фотография: HBO Max

Новият сезон на "Клюкарката" започна точно там, където оставихме вече любимите герои в края на миналата година. Оригиналната HBO Max поредица се завърна по най-бляскавия, вълнуващ и, разбира се, драматичен начин, но докато Зоя (Уитни Пийк) опитва да се ориентира в лъжите около себе си, а Оби (Илай Браун) прави всичко по силите си, за да бяга към нормалността, към главния актьорски състав се присъединява и Шан (Грейс Дюа) - глътката непокорен въздух, която подчертава, но и някак допълва групата. Нищо че Моне е на друго мнение.

Броени дни преди дългоочакваната премиера, ние имахме възможността, привилегията и удоволствието да се срещнем със самите тях, за да научим какво ни очаква измежду епичните скандали, умопомрачителните аутфити и неочакваните обрати. Hint: МНОГО. Но нека го чуем от първа ръка.

Клюкарката

Първият сезон започна и приключи с огромен успех. Имахте ли някакви очаквания, прозрения, идеи как да подходите към героите си и развитието им в началото на този?

Грейс: В началото се чувствах като на състезание, в което трябва да наваксам, но знаех коя точно е Грейс. Тя е новият герой, често е неразбрана. Беше важно да погледна историята и миналото ѝ, за да разбера защо реагира по начина, по който реагира. Така че всичко от този момент нататък беше целенасочено, не хаос.

Уитни: Когато играеш герой цяла година, ти си стъпил в неговите обувки, говориш с неговите думи, носиш неговите дрехи. Бях направила списък за Зоя – с музиканти, които има на постери в стаята си, с книги, които мисля, че е прочела. Стъпването на снимачната площадка донесе онова познато чувство, защото в секундата, в която влезеш в стаята ѝ, влизаш и в света ѝ. Разбира се, четеш сценария, следваш структурата, но те по-скоро ти помагат да изградиш историята около останалото.

Илай: Трябва да растеш с образа си, колкото и време да продължава шоуто. Дълъг процес е. Зависи от това колко си въвлечен в неговата реалност, за да можеш и ти да усетиш възходите и паденията му.

Клюкарката

Какви разговори имахте с екипа за сюжетните линии на Шан, Оби и Зоя?

Уитни: В края на миналия сезон с Джош (Сафран – създателят на сериала, бел.ред.) изследвахме индивидуалността на Зоя. Сега тя намира мястото си в света, в който беше хвърлена. Вече не е толкова нов, може да предвиди случващото се, не е в сянката на сестра си. Определено осъзнахме, че е време да направи онова, което иска да направи, да бъде себе си – заради себе си, не толкова заради другите. Ще се сблъска с различни взаимоотношения след цялото фиаско с Оби.

Грейс: Още в самото начало, може би около кастинга, коментирахме каква би била Шан. Този сезон има доста теми, голяма част от тях са свързани с децата, които правят напук на родителите си. Коментирахме как Шан не е това. Оказа се забавно да я разглеждаме като персонаж, но и доста емоционално, защото тя очевидно не знае как да навигира трудните разговори, които Зоя води с баща си, например. Нейните родители не крият нищо от нея. И тя не крие нищо от тях. Говорихме си как това я хвърля извън релсите. И как тя не обича да е хвърлена извън релсите.

Илай: В първия сезон Оби изглеждаше много загубен, почти като малко, послушно кученце. Помня, че имахме разговор, в който казах "Джош, искам да видя как Оби действа сам." В крайна сметка мисля, че го направи доста добре, защото този сезон започваме да виждаме промяната, но не изцяло. Това е най-реалистичният начин, определено не се случва за една нощ. Все още ще гледаме как Оби пораства, но вече е започнал.

Клюкарката

А какво можем да очакваме от връзките?

Илай: Не знам колко имаме право да издаваме. (Смее се.)

Уитни: Мисля, че може да очаквате всичко да е взривоопасно.

Грейс: О, да!

Уитни: И десет пъти по-мащабно. Все пак ще видим тези герои да минават през различни ситуации, за да намерят любовта.

Грейс: Така е. Има много връзки, но и много "Кои сме ние всъщност?" моменти. Не съм сигурна, че става дума за позитивен ход на събитията, но всеки преминава през тях. Когато застанеш пред огледалото и чуеш в главата си "О, значи това съм аз и така се чувствам наистина?". Рядко е щастливо усещане, но е важно.

Уитни: А и покрай Шанън винаги има драма.

Грейс: Около всеки има драма. Затова гледаме шоуто. (Смее се.)

Модата е другият голям момент в него. Имате ли вече любим аутфит?

Уитни: ОБОЖАВАМ тоалета на Зоя за Met бала. Ако все още не сте го видели, скоро ще го видите. Страхотен е!

Илай: Аутфитът на Оби също беше доста готин, но не знам колко точно мога да кажа.

Грейс: Бях много развълнувана, защото моята визия е свързана с историята, а аз съм леко луда на тази тема. Попитаха ме "Знаеш ли какво означава това?", а аз бях: "Дали знам ли? А вие знаете ли?". Беше забавно!

Клюкарката

Героите ви плуват в привилегия, ако мога да се изразя така, но в същото време, особено на Оби и Зоя, сякаш наистина им пука. Мислите ли, че това ги прави по-релевантни и по-лесни за разбиране от зрителите?

Илай: Надявам се. Абсолютно си прав, плуваме в привилегия, но това донякъде привлича хората към шоуто. Мисълта как изглежда този живот, защото доста малко го разбират. В същото време е леко отблъскващо, тъй като с целия достъп, който имат, единственото им занимание е да бъдат ужасни едни към други. Надявам се, че Оби може да внесе някакъв позитивизъм.

Клюкарката

Виждаме и доста силни женски приятелства като това между Зоя и Шан.

Грейс: Интересно е да бъдеш част от приятелство, в което те е грижа за човека отсреща до такава степен, че те боли, когато го виждаш наранен. Техните проблеми започват именно защото едната знае нещо, което не трябва да знае, но знае, че то ще нарани другата. Забравяме го, но те все пак са млади, тийнейджъри. На Шан никога не ѝ се е налагало да мисли за друг. И когато тежестта е стоварена върху нея, наистина не ѝ е лесно. Винаги има драма, но мисля, че този сезон отделя време и за приятелските взаимоотношения – не само с нашите герои, но и с останалите като цяло.

Уитни: Основният конфликт този сезон е по-скоро морален. И причината да се превърне в конфликт е фактът, че не се говори по въпроса. Шан, както Грейс каза, е в позиция, в която никога не е била с хората около себе си. Тази информация, способна да нарани приятелката ѝ, в същото време е склонна да промени нейната нагласа към живота. В историята на Зоя нещо постоянно остава скрито от нея и тя трябва да рови, за да открие истината – за семейството, за майка си, за сестра си, всичко е тайна. И когато предполагаемата ѝ приятелка започва да повтаря този шаблон, да копира поведението, което я е травматизирало, тя веднага се чувства наранена. Успяхме да намерим химията помежду им и се надявам, че ще извървят дългия път заедно.

Грейс: Казвам на хората, че винаги ще защитавам Зоя и Шан.

Клюкарката

Followers, бъдете търпеливи и внимателни, защото скоро ви очакват още специални срещи с най-новите представители на манхатънския елит. Не пропускайте следващия брой на GRAZIA!

Докато стане време за тях, гледайте втория сезон на "Клюкарката" в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA