All Eyes On... Sun Yi

Светът тепърва ще открива таланта на 29-годишната китайска звезда.

Невена Дякова
Невена Дякова 31 януари 2023

• Режисьор: Gong Cheng • Изпълнителен продуцент: Zhiyu Qu • Продуцент: Rico • Фотография: Zhang Haoran • Стайлинг: Lynn Ryu • Грим: Rui • Коса: Yan Song

Sun Yi навлиза в третата декада на живота си с удовлетворение от постигнатото към момента, но също с мечти за най-силната роля в живота си. Актриса и майка, като всяка от нас младата китайка се бори за постигането на баланса в личен и професионален план, но за сметка на това има подкрепата на близки, колеги и приятели, които са неотлъчно до нея всеки ден. Кой е човекът, на който на практика дължи кариерата си, коя е ролята, донесла ѝ първият по-сериозен успех, как се справя в отглеждането на бебе на годинка, Sun Yi разказа ексклузивно за GRAZIA.

Sun Yi

Топ private policy, пола 1cothen, обувки lost in echo, аксесоари MITHRIDATE, tysgrocery

Кога направи първите си стъпки в актьорството и кои са хората, помогнали ти да бъдеш успешна в тази професия?

Мисля, че баба ми бе човекът, помогнал ми да направя първите си опити в актьорството. Един от учителите ми също препоръча да посещавам училище по изкуствата, защото като дете обичах да танцувам. Повечето членове на семейството ми предпочитаха да отида в традиционно училище, но баба отстоя позицията, че най-доброто за мен е това, което ми харесва да правя. Така получих шанса да уча с профил изкуство. По-късно, когато реших да кандидатствам в Пекинската филмова академия, отново баба ми помогна с парична сума, за да мога да се развивам в кино- и телевизионната индустрия. Много съм й благодарна за нейната проницателност и подкрепа!

С коя роля проби в сферата и какво харесваш най-много в нея?

В Name of My Family, където съм в ролята на Qi Mingyue имаше сцена на скандал между майка и дъщеря. Героинята ми винаги е била много добро дете, никога не се е противопоставяла на майка си – това беше първата сцена на раздор помежду им в живота, затова снимахме в много дубли, накрая бях толкова изтощена, но всяка проба ми позволяваше да се слея по-добре с персонажа и на финала да направя най-естественото изпълнение. Това, което най-много харесвам в образа е, че Qi Mingyue е много отдадена на хората и винаги мисли за тяхното добро… накрая обаче успява да намери начин да живее точно както иска – бях много щастлива от сюжетната развръзка при нея.

Sun Yi

Рокля GARÇON BY GÇOGON, обувки LUCIA TACCI, колие METOO

Киното или телевизията – коя медия е по-популярна в Китай и света според теб?

И киното, и телевизията са съкровище за твореца, така че нямам предпочитания. Поради натоварения ми график по-често ходя на кино, защото нямам време да следя дълги телевизионни сериали. А що се отнася до това коя медия е по-популярна в Китай – всеки си има фаворит сякаш. (Смее се.)

А сред колегите ти? В какво обичат да снимат повече китайските актьори?

Лично аз предпочитам киното, тъй като снимачният процес е по-кратък от този в телевизията. От друга страна, това носи повече напрежение на терен. Предизвикателно е за актьори и режисьори. Ако са добри, кинофилмите оставят трайни впечатления в аудиторията за поколения наред. Независимо от медията обаче, младите актьори трябва да са благодарни за всяка добра роля, която им се изпречи на пътя и всеки път да дават най-доброто от себе си, независимо дали става дума за кино, или телевизия.

Правила ли си компромис с нещо в личния си живот в името на кариерата?

Миналата година по това време родих сина си. Това обаче не сложи работния процес на пауза… Тя си чака, както и хората в екипа, с който работя. Така че, решихме да се преместим трайно от Chengdu в Hangzhou. На практика релокирах цялата фамилия… Не ни е лесно без пикантната храна от родното ни място. (Смее се.)

Sun Yi

Топ и рокля ANNAKIKI

Кое е най-голямото ти постижение до момента?

Разбира се, синът ми, който нарекохме Dou Miao. Снимах в значителен период от бременността ми, включително сцени с екстремни спортове, както е описано в договора ми. Може би след финала на тези сцени, изпитвах леко чувство на страх, но знаех, че бебето е добре и си казах, че вероятно е куражлия от малък, също като майки си. (Смее се.)

Китайските актриса често са олицетворение на перфектната красота – каква е тайната да имаш порцеланова кожа, бляскава коса и перфектни телесни мерки?

Усилената работа помага да поддържаш перфектни мерки. Дори да снимам до малките часове на денонощието, винаги отделям време да почистя грима и да се погрижа за кожата си преди лягане. Използвам анти-акне продукти, избелващи и т.н. Ако някой от колегите ми покаже ново, интересно фитнес упражнение, опитвам да го включа в личната си програма за тренировки и го усъвършенствам до постигане на професионален резултат.

Спомена, че наскоро си станала майка на момченце… как се справяш с лавирането между работа и личен живот в момента?

Раждането е препятствие в кариерата на всяка жена. Имах късмета да отрасна в голяма семейство, така че мога да разчитам на възрастните ми близки в отглеждането на сина ми. Разбира се, опитвам да се грижа и сама за децата си, все пак съм тяхна майка… благодарна съм и на колегите ми, че проявяват разбиране, когато имам трудности в тази роля… така че, да балансът е труден, но не непостижим и аз съм една много щастлива майка.

Sun Yi

Рокля ii, обувки BY FAR

За какво мечтаеш все още – лично и професионално?

Надявам се да изиграя ролята на живота ми и след това да се пенсионирам. (Смее се.) Ценя много семейството ми и се надявам в бъдеще да мога да прекарвам много повече време с тях.

На какво се надяваш през 2023-а?

В последните години целият свят премина през сериозни препятствия, които се отразиха силно и на филмовата индустрия. Надявам се, 2023-а да е по-гладка и безпроблемна. Най-важното е да сме здрави! Надявам се, всяка професионална сфера да се развива и да върви напред, за да има полза за изкуствата и икономиката като цяло.

GET THE COVER LOOK: Топ и панталон ANNAKIKI, обувки LUCIA TACCI

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA