Джейк Лейси и Колин Ханкс искат да гледате "A Friend of the Family"

Най-вероятно не сте чували тази история. После ще ви е трудно да я забравите.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 февруари 2023

Фотография: SkyShowtime

Срещам се с Джейк Лейси и Колин Ханкс в хотел The Conservatorium, Амстердам. В града сме за европейското лансиране на стрийминг платформата SkyShowtime, а поводът за разговора ни е сериалът "A Friend of the Family", който може да откриете в нейния каталог.

Оригиналната продукция ни запознава с Робърт Бърчтолд (в ролята е Лейси) - приятел на семейство Бробърг, който обаче се сближава с дъщеря им Джан и впоследствие я отвлича. Два пъти. От другата страна на историята е баща ѝ Боб (Ханкс), а случващото се в нея е объркано, зловещо и просто те удря в лицето още от първите минути. Както потвърждават и звездите в главните роли.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДАМИ И ГОСПОДА, IT'S (SKY)SHOWTIME

A Friend of the Family

Забелязвам, че напоследък много хора сякаш "залитат" към true crime жанра. Има ли го при вас този момент, особено предвид факта, че сериалът все пак е базиран на истинска история?

Джейк Лейси: Шоуто ни е true crime, защото историята е истинска и в крайна сметка се случва престъпление. Обикновено жанрът се фокусира върху злодея. Ние не го правим изцяло. (Смее се.) Говорим за жертвите. Показваме какво е да бъдеш част от манипулираното семейство, не чак толкова защо този ужасен човек прави тези ужасни неща. При разказването на историите е важно да отидеш до ръба, да се върнеш и да разкажеш какво си видял там.

Колин Ханкс: Сериалът не е посветен изцяло на престъплението. Става дума и за решенията, взети покрай събитията, за последствията от въпросните решения.

A Friend of the Family

По-трудно ли е да изиграеш героя, когато знаеш, че е той е реално съществуващ? И от теб се очаква да предадеш болката му...

Колин: Всъщност ми се стори освобождаващо. По-лесно е да водиш разговори с екипа, защото вече знаеш какво се е случило. Вместо да се чудиш какво мисли героят ти в даден момент, можеш да потърсиш информацията, не да я измисляш.

Джейк: Имайки предвид колко е луда историята, беше полезно да знаем всичко. От сценаристите, режисьорите и продуцентите разбрахме, че нищо не е добавено. Някои истории са били "събрани" от гледна точка на време, но няма нищо, което да не се е случвало, което да е измислено, за да изглежда още по-напрегнато. По-лесно е да се отдадеш, когато го няма този въпросителен глас в главата ти. Изглежда ли нелепо? Правим ли го по правилния начин? Защо го правим по начина, по който го правим? Случило се е по този начин, затова го правим по този начин.

A Friend of the Family

Сам каза, че най-интересното е да отидеш до ръба и да предадеш историята, за която останалите дори не подозират. Така ли успя да влезеш под кожата на този зъл персонаж?

Джейк: Знаеш как хората отиват на лов, а след него се връщат при лагерния огън и разказват какво са преживели. Това направихме - отидохме отвъд и ви го разказваме. Затова моят герой слага себе си над човешкото преживяване, над човешката раса. Видял е ръбът, а после идва, за да ти покаже как живееш своя малък, малък живот. Без да знаеш какво те чака навън. Това го предизвиква да действа с его и гняв, да бъде социопат.

A Friend of the Family

Колин, ти спомена, че това е ролята, за която се е наложило да се гмурнеш най-дълбоко. Колко дълбоко беше това дълбоко?

Колин: За първи път имах възможността да преживея трансформация и да направя всичко възможно, за да не изглеждам като себе си. Имах обръсната глава, носех очила, дрехи от 70-те. Знаеш, че дрехите от 70-те те карат да изглеждаш... сякаш си в 70-те. (Смее се.) Предполагам, че ми беше лесно да се изключвам. Научих се да стоя настрана, да гледам на героя като на някой друг.

Гледайте всички епизоди на "A Friend of the Family" в SkyShowtime.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA