Дами и господа, It's (Sky) Showtime

Точно колко емоции можеш да изпиташ за 24 часа в Амстердам? Ами…

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 декември 2022

Фотография: Getty, личен архив

Амстердам е точно такъв, какъвто Марго Роби го описва в едноименния филм. Бърз, но някак бавен. Леко мрачен, но всъщност цветен. Еклектичен, но в същото време постоянен. Преди да сте помислили, че няма с какво да запълним страниците на броя и сме се отдали на размисли и страсти, длъжен съм да уточня. Първата ми визита в холандската столица успя да ме убеди, че любовта от пръв поглед съществува.

Sky Showtime

Sky Showtime

Третият ноемврийски ден от годината е изненадващо топъл, а аз пристигам в града за европейското лансиране на SkyShowtime. Стрийминг платформата вече стартира в Дания, Финландия, Норвегия, Швеция, Холандия и Португалия, а от 14 декември ще се появи в България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Черна гора, Сърбия и Словения.

Sky Showtime

*Нямаме нищо против снимките в огледало, ако огледалото изглежда така.

Sky Showtime

Sky Showtime

Sky Showtime

Но обратно към Амстердам. Няколко крачки във фоайето на хотел Pulitzer са достатъчни, за да се върнеш назад – някъде около XVII век, усещайки сблъсъка между барок и постмодернизъм. Елегантният роял, закачен на тавана над входа, ретро портретите зад любезните служители на рецепцията и дългите тесни коридори с безброй стълби, които съвсем спокойно могат да ти отнемат 20 минути, за да стигнеш до стаята си, са очарователни. Името, разбира се, не е случайно. През 1971 г. правнукът на Джоузеф Пулицър решава да свърже вътрешно (и да спаси от разрушаване) над двайсет забележителни къщи около Канала на принцовете – Принсенхрахт. Тази, подобно на почти всички сгради наоколо, е пететажна, тясна, висока, залепена за останалите. Отвътре обаче се усеща контраст между ретро телефона за връзка с guest services и кристалните купички в добре осветената бяла баня. Аз отседнах в The Jansz. Residence – част от стария дом на Волкър Джанз, на когото е кръстен и ресторантът в хотела. Точно той предлага богато международно меню (яйца бенедикт за закуска), но и прясно уловена риба с подходящо бяло вино за обяд. Обслужването? Великолепно.

След няколко свободни часа, в които имах възможност да разгледам по-известните площади и канали (макар и еднакви, просто ти се иска да снимаш всеки) и да бъда спрян от група туристки за насоки до най-близкия Starbucks, дойде време за голямата вечер.

Sky Showtime

Sky Showtime

Sky Showtime

Минавайки по червения килим и през дългите тунели с различни визуални и светлинни ефекти, стигаме до локацията на събитието – Transformatorhuis, където, признавам, след може би повече коктейли, отколкото са препоръчителни за вечер, шоуто започна. SkyShowtime ще предлага премиери на блокбъстъри, нови сериали, съдържание за деца и семейства, както и подбрана селекция от заглавия на Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios и Peacock. Платформата ще включва също локално съдържание, документални филми и специални програми. "Много се вълнуваме, че ще предоставим ексклузивен достъп до най-новите сериали и филми от нашите емблематични и световноизвестни студиа, както и първокласна поредица от качествено забавление", сподели Монти Сархан, главният изпълнителен директор на компанията, докато водещият Алекс Зейн приветства на сцената звездите в най-големите проекти на SkyShowtime – Итан Пек и Ребека Ромейн от "Стар Трек: Странни нови светове", Демиан Бичир от "Покани ме да вляза", Клара Ругард от "Възходът", Боким Уъдбайн и Йерин Ха от "Хейло", Джейк Лейси и Колин Ханкс от "Семеен приятел" и Джеф Уилбуш и Джулиана Канфийлд от "Призванието".

SkyShowtime

SkyShowtime

Иначе бляскавата вечер продължи и завърши с парти, на което динозаврите от "Джурасик парк" и "Миньоните" ни придружиха до симулации на "Топ Гън" и ни приветстваха в екзотичната атмосфера, с която организаторите се бяха справили отлично.

Sky Showtime

Sky Showtime

Sky Showtime

Макар и безкрайно недоспал (съответно далеч от най-доброто ми Аз – близки и приятели ще потвърдят), на следващата сутрин потеглихме обратно към България – леко отчаян (да не кажа депресиран), но зареден от преживяването. Истината е, че ако оставим тези подробности настрана, хората просто са различни. Отнася се за мъжете с костюми и слънчеви очила, качени на колела. За дамите, извършващи особени маневри със скутери между колите. За всички, които няма да кажат "опа", ако случайно се бутнат в теб на улицата. За човека от охраната на летището, който ще те попита дали сам си изплел шарения си пуловер, а няма да те гледа лошо, сякаш си му отишъл неканен на гости. Въпреки аромата на интересни субстанции от ранните часове на деня, Амстердам е страхотен. Като Ню Йорк в Европа.

Издавам, че успяхме да осъществим две вълнуващи срещи, но към момента не мога да кажа повече, защото интересните истории тепърва предстои да бъдат разказвани. Албания, Чехия, Унгария, Република Северна Македония, Полша, Румъния и Словакия са следващите страни, в които стрийминг платформата стартира през февруари 2023 г. It’s SkyShowtime, everyone!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA