Нещата се случват по-добре, когато се случат спонтанно

Или когато работиш с най-добрата си приятелка, както е в случая на Люсиана и Наталия от LIÁNN.

Фотография: Личен архив

Люсиана и Наталия работят в сферата на рекламата повече от десет години. И подобно на мнозина, пробвали възможното и невъзможното, в даден момент и при тях се появява желанието за нещо ново. За нещо повече.

Макар и провокиран от обстоятелствата в годината, която не искаме да споменаваме, творческият план на двете приятелки включва създаването на моден бранд. Идеята им е да проектират дизайни, подходящи за всяка жена. Вдъхновението? Техният личен стил. Началото? LIÁNN. А LIÁNN? Феерични рокли, блузи и ризи с усещане за романтика, стилни панталони и сака, секси бански и атрактивни аксесоари, които носят онова тънко усещане за женственост, но преди всичко те карат да се чувстваш комфортно в него.

Познаваме ги от години и с удоволствие си партнираме около нашите събития. Днес поводът за срещата ни е другата страна на нещата, която е също толкова способна да те остави с широка усмивка, колкото са и самите те.

LIANN

Как се появи LIÁNN? Колко дълъг беше пътят от идеята до нейното реализиране?

Люсиана: Идеята се роди още през 2020 г., но ни отне доста време да съберем смелост, за да я реализираме. Първата колекция пуснахме чак през 2022 г. Ние работим заедно от 2012-а. Не можехме да си представим да правим нещо различно от това да си партнираме заедно. Не знаехме какво ще се случи в рекламния сектор, а по време на пандемията нишата беше напълно замразена. Решихме, че трябва да имаме план Б. Искахме да стартираме проект, в който няма да сме толкова зависими от човешкия фактор, но който да ни носи удоволствие в същото време.

Наталия: Името означава "лотос", това е и логото ни. Лотосът е цвете, което расте в нечисти води, но успява да разцъфне, да символизира положителна енергия и успех. Асоциирахме го с нашето положение по време на пандемията. Така се роди брандът. Първата колекция дойде чак след 2 години, но много пъти сме споделяли една на друга, че за всяко нещо си има точното време.

LIANN

По-лесно или по-трудно се случиха нещата, имайки предвид, че сте приятелки отпреди това?

Наталия: Всеки е слушал истории за прекратени бизнес отношения, при които е намесено приятелство. Ние обаче имаме огромен късмет. Познаваме се от над 20 години, последните 12 работим по първия ни проект – Alita. Заедно сме всеки ден, познаваме се ужасно добре, мислим еднакво, допълваме се. Бихме казали, че нещата при нас се случват лесно. Именно защото сме приятелки. Постигнали сме невероятен баланс и хармония.

Опитът със сигурност е бил от голяма полза.

Люсиана: Опитът да имаме изграден и работещ бизнес е от полза. Светът на модата е изцяло нов за нас, дори по отношение на рекламата. Не се притесняваме да кажем, че тепърва навлизаме в него и все още се учим.

Следвате ли трендовете или предпочитате личната гледна точка?

Люсиана: По малко и от двете, но по-скоро личното ни усещане е водещо.

LIANN

Сигурен съм, че повечето хора остават изненадани, когато чуят за вашите OneSize линии.

Наталия: През последните години се налага да имаме много динамично работно ежедневие. Сутринта ни може да започне в прашни складове, през деня можем да хвърчим по срещи и половината да го прекараме в колата, а вечерта да завършим на събитие. Поради тази причина и двете винаги сме предпочитали комфорта. Решихме да създаваме модели, които освен красиви, са и удобни. Знаем какво е чувството да си носиш тясна рокля цял ден. Затова залагаме основно на модели, които са OneSize и OverSize линии.

LIANN

Доколкото знам, изработката им се случва изцяло тук.

Люсиана: Да, шием колекциите си в България и не смятаме това да се променя. Никога не сме имали амбиции да напускаме страната. Вярваме, че тук има поле за развитие.

LIANN

Имате ли любим модел от лятната колекция?

Наталия: Разбира се. Фаворит са ни белите рокли с бродерии. 

Какви са плановете ви за близкото бъдеще? Или не сте от хората, които обичат да правят такива?

Наталия: Никога не сме били добри в планирането. По-скоро нещата винаги са се получавали по-добре, когато дойдат спонтанно.

Открийте своите нови любими модели на lianncollection.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA