Ще бъдем на дансинга цяла нощ, все пак там е INNA

Стига, разбира се, "Rock My Body" да е на replay.

Фотография: Global Records

Слушам "Sun Is Up", подготвяйки се за срещата ни. "Flashbacks" тръгва по радиото, докато пиша тези редове няколко седмици по-късно. Решавам да продължа с "Yummy" и "UP", така или иначе "Rock My Body" на 100% ще се появи в годишния ми Spotify Wrapped.

INNA знае как да привлича към дансинга. Това лято тя се качва на сцената на някои от най-големите музикални фестивали, българската публика имаше удоволствието да я гледа на живо в Созопол. Аз обаче я "хващам" по време на кратка лятна ваканция. Зареждайки се с енергия от "слънчевата Гърция и красивите острови", когато се завърне вкъщи, тя ще работи върху нова музика, която предстои да види бял свят през есента. Ще кара скейтборд с годеника си (румънският рапър Deliric - бел.ред.), тъй като, изненада или не, имат много общи страсти. Може би дори ще му помогне да сготви "нещо страхотно", тъй като наскоро е последвала примера му и е станала веган.

Отвъд това, INNA е INNA. И ако някой някога е имал съмнение, че тя ще е от звездите, които идват и си отиват, историята я познава като първата жена в Европа, достигнала милиард гледания в YouTube. Най-редовно среща нейното име по първите места на класациите. И така нататък, и така нататък.

Опитвайки да довърша увода към разговора ни, именно "Rock My Body" е следващото предложение по радиото. Музиката на INNA е навсякъде, но това е напълно в реда на нещата.

INNA

Вече официално си най-слушаният източноевропейски артист в Spotify. Знам, че заслугите са твои, но мисля, че е голямо постижение за всички в тази част на света. А и пример, имайки предвид случващото се наоколо.

Благодарна съм на феновете ми, на хората, които слушат музиката ми и ме подкрепят. На екипа ми, който върви напред заедно с мен. Специален момент е. Усещам го по този начин, защото знам, че не трябва да спираш, докато не осъществиш целите си.

Светлината на прожекторите ли е била твоята цел?

По-скоро винаги съм мечтала да стана артист. Не съм си представяла кариера. Реалността надмина мечтите, надеждите и очакванията ми. Явно съм благословена.

INNA

Предполагам, че може да се надяваш музиката ти да стане хит, но не и да го очакваш наистина.

Никога не отивам в студиото с тази нагласа, въпреки че всеки иска да даде най-доброто от себе си, за да направим страхотна песен. Има сингли, които стават хитове. Има и такива, които пускаш почти случайно, но после публиката те изненадва с невероятна обратна връзка.

Такъв ли беше случаят с "Rock My Body"?

Не точно. Получихме песента от екипа на R3HAB. След като я чухме, веднага усетихме, че трябва да я направим заедно. Радвам се, че кара хората да танцуват.

И да я слушат постоянно. Беше на немалко челни позиции в различни класации тук.

Невероятно, нали? Благодаря на R3HAB, че ми се довери за тази колаборация.

Как разбираш, че дадено партньорство е правилният ход в момента?

Колаборациите са крачка напред. Определен момент, но и урок, който да науча. Всеки артист, с когото съм работила, е оставил следа в живота ми. Те имат големи успехи зад гърба си, но и страст, за да ги реализират.

INNA

"Наслаждавам се на пътуването, надявам се, че ще ми правите компания", споделя INNA

Песните ти абсолютно винаги дърпат към дансинга. Дори когато пееш за раздели, разочарования...

Обичам да нося радост в живота на хората. Музиката ми отразява това желание. Искам да виждам широко усмихнати лица.

Докато се подготвях за разговора ни, не се сдържах и се върнах към "Sun Is Up".

(Смее се.) Страхотно! Остана хит след толкова много години.

Променил ли се е начинът ти на работа с течение на времето? Знам, че вземаш участие в създаването на текста, музиката, визуализациите. Всичко, което се случва, преди ние да успеем да го видим.

Искам да съм въвлечена в процеса, защото признавам, че обичам чувството на гордост от финалния резултат. Когато съм в студиото, работя с продуцентите, присъствам в срещите за видеата, стайлинга, фотосесиите. Те са важна част от моята кариера.

INNA

Ако някой чуе това, ще реши, че работиш постоянно.

Не постоянно, но много. (Смее се.) Винаги казвам, че съм късметлийка, щом мога да правя това, което обичам най-много. Тогава не го усещаш чак толкова като работа.

Предпочиташ да правиш планове или да се движиш по течението? Всъщност може ли да залагаш на второто, когато си в шоубизнеса?

Понякога вървиш по течението, друг път планираш разни въпроси. Зависи. Спонтанността е хубаво нещо. Обичам да стана, да помисля колко почивни дни имам, да си купя самолетен билет и да отида в друга страна, за да си почина. Работата обикновено включва доста планове. Не ги приемам като тежка задача. Понякога променяме в действие според обстоятелствата, но определено работим със стратегия.

По-различна ли е сега? Тъй като и индустрията се е променила от началото ти през 2008 г.

Да, в момента има по-различни аспекти, но се наслаждавам на всяка стъпка от пътуването. Надявам се, че ще ми правите компания.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA