Николас Галицин: Работата с Джулиан Мур е сюрреалистична

Младата звезда на киното споделя за предизвикателствата, пред които се изправя в сериала Mary&George.

Ася Иванова
Ася Иванова 16 април 2024

Фотография: SkyShowtime

Николас Галицин е новата млада надежда на киното. Той участва в редица филми и сериали, редом до големи звезди като Ан Хатауей, Джейн Сиймур, Ума Търмън, Пиърс Броснан, Джулиан Мур. С последната можем да го видим в историческата драма Mary&George, който в момента върви по стрийминг платформата SkyShowtime.

Сериалът проследява истинската история на Мери Вилиърс, която кара красивия си син Джордж (Николас Галицин) да прелъсти крал Джеймс I и да се превърне в негов любовник. Посредством скандални схеми двамата се издигат от скромното си потекло и се превръщат в богатите, титуловани и влиятелни фигури в английския двор. А заплахата от инвазия на Испания в Англия и безредиците по улиците правят залога изключително висок.

Но какво е да играеш със звезда като Джулиан Мур, труден образ ли е Джордж и какво е най-голямото предизвикателство по време на снимачния процес, това ни разкрива Николас в едно ексклузивно за GRAZIA интервю.

Бихте ли описали образа, в който се превъплъщавате в Mary&George?

Джордж е вторият син на Мери. Когато го срещаме за първи път, той е много нешлифован. Майка му вижда голям потенциал в него да се превърне в ренесансов мъж и го използва като инструмент за натрупване на власт за семейството.

Николас Галицин

Можете ли да разкажете за връзката на Джордж с крал Джеймс? Имахте ли някакви съмнения преди да започнете да снимате сериала?

Първоначално не знаех за връзката между Джордж Вилиърс и крал Джеймс. Зараждането й е много транзакционна за Джордж. Не мисля, че той развива чувства до няколко месеца, може би години, но в крайна сметка между тях съществува много искрена любов. Джордж е фаворит на краля в продължение на много години и интересното е, че никой не се е издигал до това ниво при монарха като Джордж. Въпреки че има и друга гледна точка относно Джордж и неговите подбуди, любовта между тях е истинска.

Можете ли да разкажете за връзката на Джордж с Мери от гледна точка на майка и син и как тя се развива в сериала?

Връзката между Мери и Джордж е сложна. В началото на тяхното пътуване Джордж много търси одобрението и обичта на майка си, но те никога не изглеждат напълно безусловни. За нея има голямо значение Джордж да натрупа власт за семейството и да се погрижи за тях, което е много сериозна отговорност и той преминава през много, за да го постигне. Докато сериалът върви, Джордж започва да осъзнава собствените си сили. Той започва да се наслаждава на тези сили, които е придобил, на богатството и способността да привлича каквото си поиска. Но реално това го покварява и отваря пропаст между него и майка му, което води до много експлозивен край.

Мислите ли, че има любов между Мери и Джордж?

Определено има любов между Мери и Джордж. Мисля, че начинът, по който Мери го изразява, често затруднява Джордж да го види. Тя наистина иска най-доброто за семейството си и най-доброто за Джордж. Но мисля, че на моменти принуждава той да се държи като мъжът, който впоследствие става. Но когато идва кризисния момент и главата на Джордж е на гилотината, тя идва да го спаси.

Николас Галицин

Какво е да работиш с Джулиан Мур и Тони Къран?

Беше невероятно изживяване да работиш с хора като Джулиан и Тони. Относно Джулиан - изключително сюрреалистично е да можеш да работиш с лице, което познаваш през целия си живот и толкова се възхищаваш на работата му. Истината е, че Джули е много мил и свързващ човек, а установяването на правилната връзка и химия между тези майка и син беше много важно. Мисля, че способността й да помага направи тази връзка много интересна на екрана. Тя е толкова умна, толкова подготвена. Същото мога да кажа и за Тони, с когото прекарвам много време на екрана. Той ми стана наистина близък приятел и има онова щуро шотландско чувство за хумор, което прави обстановката на снимачната площадка много забавна. Но той винаги измисля интересни решения и ти помага да изкараш твоя образ до неговото ниво. Работата с тях беше истинска наслада на професионализъм и градеж.

Николас Галицин

Можете ли да разкажете как костюмите, декорите и локациите ви помогнаха да се потопите в този свят и допринесоха за изграждане на образа?

Определено мисля, че визията на продукцията е добавила много към шоуто и помага на изпълнението. Прекарахме една невероятна седмица в Шотландия, където яздихме коне през долините и планините – няма замяна за това. Снимали сме във всякакво време на невероятни места, включително и в някои невероятни величествени къщи. Мисля, че зрителите ще намерят този аспект на сериала наистина привлекателен. Що се отнася до дрехите, костюмът на Джордж еволюира от много елементарен и семпъл, отразяващ скромното начало на семейство Вилиърс, до тези разкошни костюми с много бижута. Невероятно е какво богатство може да видите върху Джордж до края на шоуто. Това е наистина интересен инструмент при изпълнение на образа, защото може да се почувства тежестта на всичко това.

Можете да гледате Джулиaн Мур и Николас Галицин в Mary&George ексклузивно в стрийминг платформата SkyShowtime, като новите епизоди са налични всеки петък, до 19 април.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA