5 съвета за перфектната сутрин

Ако и вие сте сред хората, които, виждайки на екрана 06:00, по-скоро биха захвърлили часовниците си, не пропускайте следващите редове.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 декември 2019

1. Поставете алармата си настрани. За някои хора ставането сутрин е по-трудно от обикновено. Често се чувстваме недоспали, изтощени и демотивирани. Колкото и банално да звучи, да приемем фактите: освен ако наистина не разполагаме с допълнително време за поспиване сутрин, натискането на "snooze" бутона няма да ни помогне да се чувстваме по-отпочинали. Когато се налага да ставаме от леглото, за да изключим алармата си, биологичният ни часовник се синхронизира и помага на организма ни да разбере кога е дошло времето да се раздвижим.

2. Нека бъде светлина! Възможно най-скоро след като сте се събудили, отворете пердетата или излезте навън. Естествената светлина събужда, помага на мозъка ни да реагира по правилния начин и ни подготвя за предстоящия ден.

3. Отделете време за себе си. Ранното ставане, придружено от дълъг душ, отговаряне на имейли, планиране на тоалет за деня и тичане към автобусната спирка, не е най-добрият вариант за сутрешен старт. Не пропускайте да откраднете няколко минути за себе си. Прочетете новините в любимия си сайт в компанията на чаша кафе, разходете се преди началото на работния ден, просто направете онова, което ви доставя удоволствие. Така ще бъдете по-усмихнати и готови за предизвикателствата на новия ден.

4. Чаша кафе.. или чай... или вода. И закуска. Чашата вода с прясно изцеден сок от лимон е задължителна сутрин, но е добре да я комбинираме със закуска. Дори да нямате апетит за абсолютно нищо рано сутрин, не пренебрегвайте най-важното хранене за деня. Може да е сварено яйце с препечена филийка, кисело мляко с плодове или каквото друго пожелаете и имате възможност да комбинирате с хубаво кафе или чаша чай.  ​​​​​​

5. Тренировка? Никога не ставайте от леглото преди да сте се разтегнали добре, а ако случайно сте от хората, които наистина умеят да планират времето си, не приемайте за даденост ефекта от физическото натоварване рано сутрин. Дори няколко упражнения, направени в рамките на 10-15 минути, са по-добрия вариант от липсата на такива.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA