7 малки неща, които да правим всяка сутрин, за да имаме страхотен ден

Ако сте от хората, които мразите ранното ставане и бихте направили всичко за още 5 минути в леглото, този материал е за вас. Събрахме в списък седемте неща, които специалистите препоръчват да правим, за да се почувстваме по-свежи и готови за предстоящия ден.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 януари 2020

1. Оправете леглото си. Първото нещо, което е хубаво да свършите веднага, е да оправите леглото си. Това ще ви остави с усещането, че сте свършили първата си задача за деня и ще придаде доза организираност на забързаното ви ежедневие. Навик, който със сигурност не е лоша идея да придобиете, ако все още не сте.

2. Не проверявайте телефона си... веднага. Добавяме „веднага", защото знаем, че е доста трудно да не го правим. Отложете прегледа на съобщенията, имейлите и Instagram постовете, доколкото е възможно. Стартирайте деня си с позитивни вибрации в компанията на чаша кафе и любимото ви списание.

3. Раздвижете се. Окей, да, банално е, но спокойно, далеч нямаме предвид интензивна силова тренировка, а просто малко раздвижване, което да направите, дори преди да станали от леглото. Действа наистина освежаващо!

4. Пийте вода. Ако кажем, че сме се повтаряли по този въпрос, ще излъжем. Истината е, че сме го казвали ТОЛКОВА МНОГО пъти, но ще го направим пак – чаша вода сутрин с прясно изтискан лимон пречиства организма от бактерии, стимулира имунната система и спомага за нормалното функциониране на метаболизма.

52

5. Измийте лицето си. Макар актрисата Кристен Бел да не го прави, ние препоръчваме да започнете грижата за кожата си именно от тук. Редувайте измиване с топла и студена вода, за да се събудите и освежите тялото си по най-добрия възможен начин.

6. Направете нещо забавно или креативно. Напишете нещо, прочетете нещо, слушайте музика, изгледайте епизод от „Приятели" или друг любим сериал, рисувайте, погрижете се за домашните си любимци. Естествено, не препоръчваме да ставате два часа по-рано само за да си пуснете Netflix и да стоите в леглото, но ако ви доставя удоволствие, защо не?

7. Подгответе се за деня. Изберете дрехите, с които ще бъдете навън, направете списък със задачите си и ясно подгответе приоритетите си спрямо времето, което ще ви бъде необходимо, за да се справите с всичко. Ready to go!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA