3 мита за ретроградния Меркурий, разбити на пух и прах

Не е нужно да се затваряте вкъщи до 10 март. Животът продължава напред, въпреки подреждането на планетите...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 февруари 2020

Постоянно чувате как някой се оплаква от или ви предупреждава за настъпването на ретроградния Меркурий. Истината е обаче, че голяма част от нещата, които се говорят, далеч не са истина. Преди да се изложите на *ненужен* стрес и да си вземете отпуск, за да останете затворени вкъщи до  10 март, когато той ще приключи, прочетете следните митове, които напълно основателно класифицираме като точно такива - митове.

МИТ №1: НЕ Е ПОДХОДЯЩОТО ВРЕМЕ ЗА СРЕЩИ

Напълно възможно е по време на ретроградния Меркурий да срещнете някого и да започнете връзка по-бързо от обичайното. Митът се изразява в категоричното твърдение, че ако дадете старт на любовните си отношения сега, задължително скоро ще трябва да сложите и край. Да, но не. Доста хора остават в дълготрайни партньорства, формирани по време на ретрограда. Това, което можем да потвърдим със сигурност, е, че отношенията през този период винаги са едностранни. Или се усещате като сродни души, или не смятате, че във връзката ви има смисъл. Ето: обединени като едно цяло, дори в различията си.

3453

МИТ №2: НОВ ПРОЕКТ? ДА, НО НЕ СЕГА.

Каквото и да е разположението на планетите, животът продължава напред. Ретроградният Меркурий не трябва да ви попречи да започнете нов проект, стига да сте отворени да правите промени по пътя. Това не е лошо понятие, а по-скоро израз на творчески начинания, които са задължителни, ако искате да успеете. Опитайте се да поддържате ума си остър, бъдете гъвкави с целите си и в крайна сметка, всичко ще се подреди така, както го желаете.

7687

МИТ №3: СЪЖАЛЯВАМ, НЕ МОГА ДА ХАРЧА ПАРИ ТОЧНО СЕГА...

Още едно погрешно разбиране, което е повече от добре да изясним. Никой не може категорично да заяви, че сега не е времето за подписване на договори или инвестиране на пари. Ако сте запалени (и имате реално понятие от астрология), проверете ежедневните транзити. В случай че Луната е в Телец, Рак, Стрелец или Риби, нещата ще се получат добре. Получили сме покана за вечеря в хубав ресторант? Защо да отказваме на приятелите си... това, че една вечер ще дадем за хапване три пъти повече пари, отколкото бихме отделили да си сготвим вкъщи, изобщо не означава, че ще останем назад във финансов аспект.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA