Синтия – винаги нова, винаги себе си

Години наред любимката на всички фенове на „Сексът и градът" беше обсебената от Тузаря и обувките Manolo Blahnik журналистка Кари Брадшоу. Към днешна дата обаче, симпатиите на повечето зрители са насочени предимно към независимия адвокат по корпоративно право Миранда Хобс. Съвсем доскоро пренебрегвата героиня в момента се радва на толкова активно внимание, че вдъхнови книгата We Should All Be Mirandas: Life Lessons from Sex and the City's Most Underrated Character, написана от Челси Феърлес и Лорън Гарони – създателките на изключително успешния Instagram профил -  Every Outfit on Sex & the City. Подобно на своите екранни образи, някога иконата на романтичтиге комедии Сара Джесика Паркър беше считана за най-успешната актриса, тръгнала си от снимачната площадка на прочутия ром-ком. Но сега всички със затаен дъх се чудят коя ще е следващата стъпка на Синтия Никсън. И има защо.

123

Новата сцена

Когато през 2018 г. актрисата обяви чрез социалната платформа Twitter, че ще се включи в битката за губернатор на щата Ню Йорк, мнозина останаха изненадани. Истинските фенове на актрисата обаче са наясно с нейната дългогодишна история на политически активист и за тях кандидатурата й беше съвсем естествена стъпка. Никсън дълги години защитава каузата за достъпно публично образование – тя е говорител на организацията New York's Alliance for Quality Education,  актрисата открито привлича вниманието към проблемите на LGBT общността и здравните права на жените. Също така Синтия никога не е криела пристрастията към организации с прогресивно мислене и не един и два пъти публичо дава подкрепата си на различни политически фигури. Сред опорните точки, на които залага кандидатурата й за губернатор присъства узаконяване на употребата на марихуана и пренасочване на спечелените средства към общностите в Ню Йорк, сред които традиционно има най-много арести за притежание на дрогата, въпреки че използването на марихуана е доказано повсеместна за територията щата. Никсън обещава да положи усилия за реновирането на метрото, да се бори за  универсален контрол върху системата за наеми и увеличаване на финансирането на държавните училища и да въведе  промени в системата на здравеопазването. След като не успява да събере достатъчно гласове, за да си осигури номинация от Демократическата партия, тя решава да води битката като независим кандидат. Синтия прави противоречимвия избор да не страни от своето минало на телевизионна звезда и дори използва засилващата се популярност около образа на Миранда Хобс, за да набира средства за своята кампания. Част от официалния мърчъндайз, който се предлага от нейния щаб носи надписа: „Аз съм Миранда и ще гласувам за Синтия". Никсън подчертава, че нейната връзка със „Сексът и градът" без съмнение допринася за финансирането на кандидатурата й, но когато впоследствие тя губи надпреварата в полза на Андрю Куомо, признава, че за съжаление по-голямата част от избирателите не са видели в нея друго, освен известна актриса.

Равносметката

Въпреки че участието на Никсън в надпреварата получава сериозно внимание от страна на медиите, загубата, за добро или лошо, е повече от категорична. Синтия не крие, че от самото начало е била наясно, че шансовете да спечели са изключително малки, но въпреки това влиза в битката, готова да се бори до край. „Включих се, за да спечеля. Надявах се да спечеля. Направих всичко, което можах, за да превърна това в реална възможост. Но в края на краищата - знаех, че най-важният аспект от моята кандидатура беше да привлека вниманието към обществените проблеми, върху които беше изградена кампанията ми." – коментира впоследствие тя.

1234

След като вече става ясно, че Андрю Куомо ще е новият губернатор на Ню Йорк, пресата започва да говори за „Ефектът на Синтия", според който издигането на актрисата за кандидат и нейните убеждения принуждават нейния основен конкурент на обърне внимание на казусите, засегнати в нейната предизборна платформа и по-специално наболелия проблем с лошото състояние на метрото в Града, който никога не спи. Напълно в реда на нещата, от щаба на Куомо категорично отричат между двете да има връзка. „Дългият списъкът с прогресивни постижения на губернатора не подлежи на опровержение." – гласи официалното изявление по темата. Самата Синтия също не пропуска да отбележи, че нейният глас е само част от една глобална дискусия, на която тепърва ще се обръща все повече внимание.

Включих се, за да спечеля. Надявах се да спечеля. Направих всичко, което можах, за да превърна това в реална възможост.

Актрисата признава, че времето, прекарано във вихъра на политическата надпревара е изключително трудно както за нея, така и за семейството й. В деня след изборите, тя си позволява лукса да остане цял ден на канапето си, увита в одеяло, за да може да се възстанови от силните емоции. Никсън е категорична, че не съжалява за решението да се кандидатира и все още среща хора, които й благодарят и заявяват, че са гласували за нея. Въпреки че за сега няма конкретни планове, Синтия не се е отказала напълно от идеята за кариера в политиката и не се знае какво ще донесе бъдещето.

U завой

Когато през 2004 г. Никсън, която до този момент никога не е имала интимни отношения с жена, започва връзка с активистката Кристин Маринони, всички са безкрайно учудени...освен самата актриса, която очевидно няма никакви проблеми с новото начало. Преди да обяви публично, че е с Маринони телевизионната Миранда в продължение на 15 години е щастливо обвързана със своя партньор (двамата не сключват официален брак) Дани Моузес, от когото има две деца – син и дъщеря. Никсън и Моузес, който също се изявява като актьор, започват да излизат заедно още в гимназията и се разделят през 2003 година. В онзи момент Синтия и Кристин вече се познават, двете се срещат за пръв път покрай проект, целящ да намали размера на класовете в държавните училища в Ню Йорк. Никсън признава, че преди да се запознае с Маринони никога не е целувала нито дори не се е чувствала привлечена от друга жена, но е имала вътрешното убеждение, че всички хора са бисексуални по природа.

777777

„Когато започнахме да излизаме заедно Кристин непракъснато очакваше да дойде моментът, в който ще се уплаша и ще осъзная какво биха означавали отношенията ни както за мен, така и за кариерата ми. Като че ли бях пропуснала да забележа, че тя е жена. Когато по-късно тя се запозна с майка ми, най-накрая спря да се тревожи." – разказва актрисата. През 2009 г. двойката обявява своя годеж и три години по-късно узаконява връзката си на церемония в Голямата ябълка. Междувременно през 2011 г. Кристин ражда техния син Макс Елингтън и по-късно става ясно, че донорът на сперма за е не друг е един от дизайнерите, работили за „Сексът и градът" – Майкъл Граулър. Синтия признава, че никога не си е представяла, че един ден ще може да има семейство и деца заедно със своята съпруга. Наскоро Никсън сподели, че нейната дъщеря с Моузес е транс и от доста време живее като момче. Синтия напълно подкрепя неговото решение, защото както вече стана ясно – тя не е жена, която се плаши от новото начало, за нея то е част от естествения кръговрат на живота.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA