Работите от вкъщи? 4 начина да го правите по-добре!

През тази седмица и вие сте в атмосферата на домашния уют? Предлагаме ви четири начина да работите възможно най-ефективно.

В края на миналата седмица повечето работодатели предложиха home office метод на работа, който почти всички посрещнаха радушно. Истината е обаче, че този вариант на професионална комуникация крие немалко подводни камъни, които лесно бихме могли да елиминираме със солидна самодисциплина, голяма чаша кафе и спокойствие.

1. Направете тренировка във времето, което обикновено използвате за пътуване

Работата от вкъщи ни подтиква към поведение, сходно на ленивост, но полагането на минимални усилия, може да даде добри резултати. Използвайте сутрешното време, което обикновено прекарвате, стигайки до офиса, за да направите тренировка в домашни условия, която да ви даде нужната енергия за предстоящия ден.

8754210

2. Оставете настрана всички фактори, които биха могли да ви разсеят

Да, музиката или поредният епизод от „Приятели" на фон със сигурност може да ви подействат стимулиращо, но всичко останало не е сред идеалните варианти за разсейване, когато сте в home office режим. Също така, колкото и изкушаващо да ни поглеждат иконите на Facebook и Instagram от екрана на смартфона, запомнете, че трябва да се фокусирате. По-добре е бързо да свършите работата си и след това да отделите внимание на профила на бившата си най-добра приятелка, която в момента е на Малдивите, има три деца и невероятен съпруг и… а, да, ИМАТЕ РАБОТА ЗА ВЪРШЕНЕ.

7845120

3. Осъзнайте позитивните страни на работата от вкъщи

Прекарвайки по цял ден у дома, изведнъж осъзнавате колко много задачи и проекти ви очакват: миене на чинии, гладене на дрехи, подреждане, готвене, както и онзи "прекрасен" проект, който отлагахте прекалено дълго. Трябва известно време, за да разберете колко всъщност са позитивите на това да работиш вкъщи – има доза очарование в това да пращаш имейл, докато си по пижама.

85210

4. Подредете деня си така, както го правите в офиса

Знаете времето, в което пристигате на работа, с нетърпение очаквате момента за обяд, а след това се енергизирате (или пък приспивате) в следобедните часове на деня. За да може организмът ви да реагира максимално ефективно на прехода от офиса към уюта на дома ви, не трябва да променяте рутината си прекалено много. Използвайте времето си за обяд, пийте следобедно кафе и комуникирайте с хората, както го правите по принцип.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA