4 начина да харчим по-разумно, започвайки от днес

Ще излъжем, ако кажем, че спазваме всички, но пък нищо не пречи да опитаме.

Живеем във време, в което доста неща ни се струват скъпи и далечни. Има я и голямата доза несигурност и съмнение при всяка наша покупка. Ето обаче, че съществуват няколко прости и лесни трика, които няма да ви се сторят нещо ексклузивно, но ще ви накарат да преосмислите присъствието на средствата в портфейла ви...

ПРОМЕНЕТЕ ХРАНИТЕЛНИТЕ СИ НАВИЦИ Разбира се, че ще ви отнеме известно време да приготвите обяд за следващия работен ден, но може да го правите поне 1-2 пъти седмично. Така ще си спестите поне 7 лева от разходи за обяд, което пък би могло да ви спести около 1500 лева годишно. Цифрите изглеждат плашещо така, нали?

МИСЛЕТЕ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН Не, няма да ви кажем да пестите МНОГО, но все пак се замислете дали ако имате заделени пари, не бихте могли да ги инвестирате в нещо, за което си мечтаете отдавна? Може да е апартамент, кола, пътуване, а защо не и онази извънредно скъпа риза от Zara, която така и не видяхте на намаление?

12

ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ ЗА ПРАВИЛОТО 50/30/20? Според него, трябва да разпределите месечния си доход в именно това съотношение. 50% да отделите за основни нужди като наем, транспорт и храна, 30% за "начина си на живот", а последните 20% бихте могли да спестите, за да не се налага да се притеснявате, каквото и да се случва.

ЖИВЕЙТЕ В РАМКИТЕ НА СРЕДСТВАТА СИ Ако искате нещо, което не можете да си позволите, запазете си го в някой списък. Ако не можете да включите всичките си любими изкушения в седмичния си бюджет, проверете дали някъде не се предлагат с отстъпка. Каквото и да правите, бъдете адекватни и отговорни към собствените си решения. Май това не важи само за паричния аспект от живота ни... 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA