Успешните хора правят тези 5 неща всяка сутрин

Знаем, че ранното ставане не е за всеки, но ако искате да сте успешни, започнете с тези пет прости стъпки.

Ако сте сред хората, за които сутрините, започнали преди 10 часа, са абсолютно непоносими, със сигурност ще имате нужда от тези пет съвета! Те обещават вдъхновяващо, позитивно и организирано начало на всеки един ден... е, доколкото е възможно, разбира се. Това са и тайните на успешните личности, за които сутринта винаги е ключов момент от иначе успешния им ден.

ПЛАНИРАЙТЕ ДЕНЯ СИ Казваме го, но отлично знаем, че на теория всичко изглежда по-лесно, отколкото на практика. Едно от най-продуктивните неща, които можете да направите, за да започнете деня си, е да подредите приоритетите си за него от предната вечер или поне как би преминала първата половина от него. Със сигурност ще бъде от полза!

45

Излагането на слънчева светлина рано сутрин задейства производството на мелатонин в тялото и дава начало на предстоящия ден

ЗАБРАВЕТЕ ОТЛАГАНЕТО НА АЛАРМАТА Няколкото допълнителни минути сън може да изглеждат като нещо приятно за момента, но в дългосрочен план вероятно няма да ви се отразят положително. Това е така, защото през това време ще бъдете в неспокоен сън, а той има нужда от цял цикъл (около 90 минути), за да ви накара да се почувствате освежени.

ПИЙТЕ ВОДА Добавете лимон, лед или краставица или просто изпийте чаша свежа вода. Тялото ни се дехидратира през нощта, а чашата вода сутрин дава старт на метаболизма и поддържа безпроблемно храносмилателните процеси в тялото ни.

24

ИЗЛЕЗТЕ НА СЛЪНЦЕ Без значение дали ще направите тренировка на открито или ще вземете малко витамин D на терасата си, излагането на слънчева светлина рано сутрин задейства производството на мелатонин в тялото и дава начало на предстоящия ден, помагайки ни да се справим с депресията или пък с липсата на енергия.

ПРЕКАРАЙТЕ ВРЕМЕ С ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА Вижте се с приятели на чаша кафе преди работа, чуйте се със семейството си по път за работа и помнете, че това е добър старт както за вас, така и за човека отсреща. Да бъдем с хора, които харесваме и обичаме, не само ни кара да се усмихваме, но и дава тласък на енергийните ни нива.

Фотография: unsplash.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA