2 неща, които е важно да направите в обедната си почивка

Ще излъжем, ако кажем, че ги спазваме всеки ден, но се опитваме... Можете и вие!

Вероятно четете тези редове, докато се наслаждавате на свободен момент от работния ден, който вече сте преполовили. Въпреки това ви очакват още няколко имейла, две-три задачи и поне един разговор. За да бъдете възможно най-продуктивни и удовлетворени от себе си, съветваме да правите 2-те неща, които споменаваме по-долу. Ще излъжем, ако кажем, че ги спазваме всеки ден, но се опитваме... Можете и вие! 

Just take a break! Откъснете се от бюрото си за повече от 60 секунди. Без значение дали разполагате със стриктен график или неопределено време, в което да релаксирате, хапнете нещо вкусно, поговорете с приятни хора и пренастройте ума си на друга вълна.

Важно е да запомните обаче, че не трябва да правите прекалено кратки или прекалено дълги почивки - при първите мозъкът ви се обърква, защото няма време да реагира на промяната, а при вторите - също, но така, че трудно да се фокусирате отново.

24

Избягвайте екраните, доколкото е възможно. Вероятно работата ви изисква през по-голямата част от деня да стоите пред компютър, така че дайте почивка на очите си. Със сигурност ще ви бъдат благодарни, ако не поглеждате към телефона си на всеки две минути.

Разбира се, това не важи, ако очаквате важен разговор или имейл. А и ако стартирате деня с малък to-do лист от две части (неща, които да свършите преди обяд и неща, които да свършите следобед), ще разберете, че е много вероятно да действате по-бързо и организирано.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA