15 неща, които ни правят щастливи ВЕДНАГА

Практикуването на всяко едно от тези 15 неща ни носи щастие в рамките на точно пет минути.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 август 2020

Няма как напълно да избегнем моментите, в които се чувстваме не съвсем перфектно. Затова пък можем да направим няколко прости неща, за да приветстваме щастието и позитивните емоции на наша страна. Окей?

Пуснете си музика. Лично ние, не познаваме по-добър начин да се справим с негативната енергия и стреса. 

Хванете лист и химикал... и напишете три положителни неща, които са ви се случили в последната седмица. Веднага ще станете по-оптимистично настроени към света.

Излезте навън. Само няколко минути чист въздух могат да ви дадат свежа перспектива. Разходете се за половин час, вземете кафе или смути и завладейте остатъка от деня.

https://www.instagram.com/p/CDtvciEJBEu/

Енергийна пауза. Да, шоколад, ядки, плодове - когато тялото ни се чувства добре, мозъкът просто ще го последва. 

Оставете бележка на някого. Без значение дали ще е на огледалото в банята за любимия човек или на бюрото на най-готиния ви колега, със сигурност ще усмихнете някого. 

Кажете "благодаря". Звучи повече от банално, но този малък жест понякога наистина помага.

Бъдете добър слушател. Търсенето на и участването в смислен разговор определено ще отклони мислите ви от негативната посока, в която биха могли да се движат.

https://www.instagram.com/p/B4Bo1dYHcKq/

Изправете се. Ако седите пред компютър през по-голямата част от деня, със сигурност в даден момент гръбнакът ви не е в правилната за него поза. Изправете се и поемете дълбоко въздух. 

Опитайте нещо ново. Излезте от рутината си и пробвайте нещо ново. Каквото и да означава това за вас и вашето съществуване.

https://www.instagram.com/p/CEAfgoglpFe/

Похарчете малко пари. Не казваме, че спонтанните големи покупки са най-доброто решение, когато сте изнервени или стресирани, но да купите онази готина чанта, която бяхте харесали преди три месеца, няма да навреди на никого. 

Пишете на приятел. Проверете как протича техният ден и направете планове за вечеря. Очакването на срещата с любимите ви хора ще накара времето да тече доста по-бързо. 

Усмихни се. Още една банална активност, която работи във всяка ситуация. Просто се усмихвайте. Светът ще е много по-красив, ако го правехме по-често. Запомнете го при следващия път, в който сте готови да изгледате злобно човекът, който ви е блъснал съвсем случайно на улицата. 

https://www.instagram.com/p/CEGJafFHY_Z/

Цветове, цветове, цветове. Има толкова много мобилни приложения, които предлагат да оцветите някаква картинка - гледането на различни и ярки цветове ще стимулира позитивното мислене. Може да бъде и просто цвете в стаята, изборът е ваш. 

Прочетете нещо. Любимият ви блог, любимото ви списание или пък нещо позитивно в Instagram. И тук вариантите са много, всичко зависи от вас.

Вижте нещо сладко. Да, имаме предвид всякакви клипчета на сладки кучета, котки, зайчета и други малки пухкави животни, които да ви накарат да изпаднете в умиление. Чувствате се по-добре, нали?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: pexels.com, Instagram 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA