7 причини да се усмихвате ВСЕКИ ДЕН

Споделяме ги с вас, защото днес отбелязваме Международния ден на усмивката.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 октомври 2020

2020-а е и не трябва да се изненадваме, че има международен ден за почти всяко възможно нещо на света. Смятаме обаче, че усмивката заслужава такъв празник, тъй като сме доста склонни да я забравяме, а тя наистина има много какво да ни даде. Усмихнете се и бързо към следващите редове! А след тях се усмихнете отново!

Усмивката ни прави привлекателни. Почти научна истина е, че сме естествено привлечени от хора, които се усмихват и съществува фактор на физическо привличане, свързан с акта на усмивка. Не е изненадващо, че по-тежки или отрицателни изражения на лицето като намръщени гримаси действат по обратния начин, отблъсквайки хората от нас.

57

Усмихнатите хора са по-малко стресирани. Стресът може да проникне в цялото ни същество и наистина да се появи на лицата ни. Усмивката не само ни помага да не изглеждаме уморени, изтощени и претоварени, но всъщност може дори да помогне за намаляването на стреса. Вярвате или не, така е!

Усмивката е заразна. Усмихвайки се, не само може да промените своето собствено, но и настроението на другите. Частта от мозъка ни, която е отговорна за контролирането на изражението на лицето, е несъзнателна. Точно по тази причина и ние сме склонни да се усмихваме, когато и останалите го правят.

Усмивката засилва имунната система. Да, точно така. Усмивката може да подобри общото ни здравословно състояние, помагайки на тялото да функционира по-ефективно. Простата причина това да е вярно, е защото се чувстваме много по-спокойни.

57

Усмивката понижава кръвното налягане. Опитайте следното нещо: измерете кръвното си налягане, седнете няколко минути да прочетете книга, след това се усмихнете и направете още едно измерване. Забелязахте ли разликата?

Усмивката ни кара да изглеждаме по-млади. Усмивката не само може да ви направи по-привлекателни, но и по-младолики. Мускулите, които използваме за усмивка, повдигат кожата на лицето и я карат да изглежда по-здрава и стегната. Кой тогава има нужда от ботокс и лифтинг?

Усмивка = успех? Проучванията показват, че хората, които редовно се усмихват, изглеждат по-уверени и има по-голяма вероятност да бъдат повишени и различните персони да се обръщат към тях, когато има ситуация, изискваща специфично разрешение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA