Използваме Световния ден на добротата, за да "убием" хората с нея

Вземаме пример от Селена Гомес, направете го и вие. Още днес!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 ноември 2020

По принцип не би трябвало да имаме нужда от поводи да бъдем добри, но понякога се случва да останем вглъбени в себе си и да забравим, че не сме сами на земята и никой не е длъжен да гледа сърдитото ни изражение или да търпи нервните ни изблици. Бързо оставяме настрана негативното, тъй като днес е Световният ден на добротата.

На този ден през 1998 г. се открива първата конференция на Световното движение на добротата, в която вземат участие Япония, Великобритания, Австралия, Канада, САЩ, Сингапур и Тайланд. Целта е да хората да започнат да мислят за другите, като забравят расовите, половите, религиозните и всички други възможни различия.

87

И понеже в една от своите хитови песни, Селена Гомес ни призовава да свалим гарда и да "убием" хората с доброта, решихме да подготвим скромен списък с неща, които реално можем да направим.

The world can be a nasty place, you know it, I know it, yeah...

Kill 'em, kill 'em, kill 'em with kindness...

Усмихнете се - лесно е, не изисква огромни усилия, а със сигурност ще направи деня по-хубав.

Предложете прегръдка - не важи за хората, които не сте виждали от известно време и виждате на улицата, все пак живеем в усломвия на пандемия, но близките ви със сигурност ще оценят.

Изпратете любезен мейл или съобщение - харесали сте нечия песен, услуга или постъпка? Уверете се, че хората, стоящи зад нея, ще го разберат.

Задръжте вратата за човека зад вас - в магазина, в блока, в офиса, просто го направете.

Пуснете някого във вашата лента, докато шофирате - ясно е, че има шофьори, чиито умения заслужават звучни крясъци с помощта на всички членове на семейството им, но (поне) днес не позволявайте на задръстването да ви извади от равновесие.

85

Платете за човека зад вас на опашката - помислете си колко мило ще се почувства човека зад вас, който също чака латето си в Starbucks. И вие бихте се зарадвали, нали?

Казвайте "моля" и "благодаря" - трябва да го правите всеки ден, но днес се замислете дали наистина тези два израза имат място в речника ви. Надяваме се отговорът да е положителен.

Направете пауза и изслушайте останалите - колкото и да обичате да говорите, поне днес изчакайте хората около вас да изразят позицията си, а вие се включете, само ако потърсят мнението ви. Тази част от етикета е израз на добро възпитание, имайте го предвид.

Спрете да се оплаквате - както казахме по-горе, никой не е длъжен да слуша и да проявява състрадание, дори когато се оплакваме за незначителни неща. Вместо това изненадайте приятел с подарък и направете нещо добро!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA