Опаковката има значение

Не по-малка важна от съдържанието на подаръка, опаковката може да се окаже предизвикателство

Невена Дякова
Невена Дякова 07 декември 2020

Празниците наближават, а тази година е още по-трудно, тъй като по всяка вероятност няма да успеем да опаковаме подаръците за близките си в мола. 

Дори да не сте най-сръчния човек в обкръжението си обаче, не бива да се страхувате от задачата да направите красиви отвън предметите, с които сте решили да зарадвате любимите си хора. 

Най-лесният вариант, разбира се, е да поръчате опаковъчна хартия в предпочитан десен. Ако искате да сте малко по-оригинални и по-минималистични в аранжировката, може да заложите и на обикновена амбалажна хартия. С малко канап, четка и темперна боя, клонки от иглолистни дръвчета и храсти, сушени плодове и много въображение, ще постигнете неочакван ефект. 

Ето 3 варианта за лесни и красиви декорации, които може да се превърнат в отправна точка на опаковането на коледните подаръци тази година:

Keep it simple! 

Minimal design

Less is more е все още актуална, а горните изображения само потвърждават тезата. Амбалажна хартия, черна/бяла боя, малко канап и стрък зеленина ще ви помогнат за този бърз, но не по-малко атрактивен за окото минималистичен дизайн на опаковката.

3D Creativity!

Volume design

Прекрасна техника за рециклиране на стари играчки, остарели коледни класики, останали в излишък панделки, обемната декорация ще превърне в акцент под елхата подаръците, които реализирате по този начин. Количка от шоколадово яйце, минииграчка елха или боядисана в зелено шишарка, няколко семпли щриха и апликации, ще ви помогнат да осъществите идеите в по-горния колаж.  

Green Design

Green design

Независимо дали подаръкът ви ще е изцяло в "зелено", както е на първата картинка от колажа или просто ще искате да декорирате опаковката с продукт от естествен произход, горните предложения ще извикат усмивка у всеки. Стара кутия от бонбони, в която да увиете ала оригами стил банкноти, стрък зеленина, която да напръскате с бяла боя, помагайки си с обикновена четка за зъби, ненужна кухненска кърпа или парче лен, които да заменят хартията, са все нестандартни, но любопитни варианти, с които може да експериментирате в предстоящия предпразничен сезон. 

Фотография: unsplash.com, Pinterest

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA