Whiskey & Street Art Fest се завръща в Капана

Датите са 25 и 26 юни, а арт програмата вече е потвърдена. Ще се видим ли там?

След двугодишна пауза организаторите на Whiskey & Street Art Fest ще представят на пловдивчани и гостите на града обновена концепция, която съчетава градската среда и уличните изкуства с най-новите тенденции в консумацията на уиски.

Културата на създаване и консумиране на уиски датира от векове, идва от Ирландия и Шотландия, бива пренесена в Европа и САЩ, а в наши дни почти няма страна, която да не го произвежда.

57

Бъчвите – емблема на уиски феста, тази година ще бъдат изрисувани от доказани и млади творци на графити от Пловдив и ще представят характерни символи за града. Йордан Терзийски, Цветан Узунов, Андон Георгиев, Тодор Атанасов и Николай Добрев са част от творческата банда с четки и спрейове, чийто отпечатък пренася колорит в Капана и централната част на града.

57

Световноизвестни дестилерии ще представят марките си на 14 щанда, обособени в кокетни павилиони, а за никого не е тайна, че уиски коктейлите ще доминират в предложенията. Водещи експерти и миксолози ще разказват, показват и доказват качествата на представените марки.

Двата специализирани уиски бара от града – The Whisky Library и СандъкЪ, също ще се изнесат от уютните си локации за дните на феста и ще допълнят богатия избор от уиски предложения.

Музикалният фон е поверен на култовото пловдивско радио XRaydio. Ще има специална за събитието селекция от Vintage Soul, Jungle Exotica, Easy Listening и Rock and Roll, както и работилница за ентусиазираните любители на четката от Love Art Studio.

Дали ще има музика на живо? Да! Blues Traffic и Никееца ще владеят сцената, а енигматичното танцово шоу на формация Пантарей ще постави точката на кулминация.

Двудневното събитие на 25 и 26 юни 2021 г. ще посреща посетители между 17:00 и 23:00 часа в пространството зад Халите в Капана. Фестивалът е предназначен за лица над 18 години и няма да се допускат непълнолетни. Билети ще се продават онлайн, на мястото на събитието, както и в определени галерии, барове и магазини в Капана.

Проектът се реализира с подкрепата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

57

Цената на 1 билет е 24 лв. и включва автентична дегустационна уиски чаша и 5 уиски кредита, които може да размените на щандовете, както и предпазна маска.

Организаторите на фестивала и изложителите подкрепят отговорната консумация и ви съветват да не шофирате след употреба на алкохол.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA