Любов. Пътят към дома и... Netflix

Три отпускащи риалити поредици, които иначе едва ли бихте гледали.

Невена Дякова
Невена Дякова 14 септември 2021

Най-хубавата страна на риалити формата е, че винаги може да го зарежеш по средата. Ако, разбира се, не изпълнява основната си цел – да те развлича, без да ангажира, да бъде фон, ако ти липсват енергия или концентрация. Понякога сериозно подценяван поради липсата на дълбочина, „умело" режисирания скандал или други характерни за жанра черти, риалити форматът може да бъде чудесен вариант за прекарване на лимитирано свободно време, което все пак да ти даде познание за сфера, с която не си се сблъсквал очи в очи. Свободен стил в диалога, непосредствени реакции и искрени емоции очакват зрителите на следните 3, които обединихме под темата „Любов. Пътят към дома".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 3 СТРАХОТНИ NETFLIX ПРЕДЛОЖЕНИЯ, АКО ОБИЧАТЕ ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН

MARRIAGE OR MORTGAGE

Сватба или домът на мечтите ни? С тази дилема се сблъсква почти всяка двойка, която желае да започне съвместния си живот заедно. В собствено жилище ли да се случи това обаче или едва след като партньорите са похарчили спестяванията си за мечтаната сватба – е въпросът, на който търси отговор в рамките на сезон форматът Marriage or Mortgage. Няма да скрия, че в началото намирах концепцията му за леко абсурдна. За мен тази дилема никога не е съществувала, домът беше цел № 1, а сватбата – напрягащо събитие с неоправдани разходи. Много по-нормалните от мен момичета обаче мечтаят за сватбения си ден почти от детската градина и искат да се видят в рокля и воал, независимо колко ще им струва това. На помощ на около 10- ина двойки с подобни колебания в Marriage or Mortgage се притичват сватбеният агент Сара Милър и брокерът Никол Холмс, които предлагат на клиентите си перфектната опция за къща или сватбен ден. Водят ги на огледи като в класическото американско риалити House Hunters, показват им сватбени локации, организират им дегустации на менюта, уникални преживявания за гостите и на финала, винаги, всяка от тях е дала нещо от себе си, за да намали бюджета или да спечели двойката за каузата на Team Wedding или Team House. Изненадващи обрати, провалени или променени заради Covid-19 планове внасят нужното разнообразие и съспенс във всеки епизод на този чудесен за запълване на свободното ви време риалити формат.

INDIAN MATCHMAKING

Един от най-ужасните ми детски кошмари е как със семейството ми отиваме на екскурзия до Индия с бледобежов вартбург. Бръмчим през пустинята (така си представях пътя дотам), край нас препускат камили и изведнъж попадаме сред злата, копринени шалове, крави и храмове, НО не може да намерим вода. (Вода, която да става за пиене!) Чувството на страх и обреченост в този сън обаче винаги беше примесено с усещане за неописуемо вълнение и тръпка от факта, че се намираме на едно особено, но в същото време уникално като пейзажи и характери място. Преди 5 години мечтата ми да посетя Индия бе напът да се осъществи, когато случаен ухажор ме покани като +1 на сватбата на негов колега, който, забележете, освен софтуерен инженер беше и автентичен индийски принц. Щяхме да пътуваме със самолет, не с вартбург, но в края на краищата се отказах... Сега съжалявам, защото изтървах шанса да стана свидетел на уникалното чудо, наречено индийска сватба. Там булката не носи бяло (всъщност това е цвят, предназначен за вдовиците, б.р.), облечена е в ярки цветове – червено и оранжево най-често, окичена е със семейни реликви и тежки злата, подарък от семейството на жениха. Много от нас са чували за практиката на уредените бракове в Индия, но от новото шоу на Netflix – Indian Matchmaking, ще научите още, че местните не се отнасят към тях с недоумението и презрението на западния човек. За тях браковете са или по любов, или просто бракове. Последните много често свързват не просто двама души, които се познават бегло, но цели родове, които обединяват фамилната си история и многомилионните си империи. Преди това обаче наемат професионална сватовница като Сима от Мумбай, която базира търсенето си на критериите им, но и редовно се консултира с астролог, лайф коуч и, разбира се, face reader (на български – най-обикновен ясновидец). Сигурно ви звучи абсурдно и като губивреме, но този риалити формат на една от най-популярните в света стрийминг платформи е истински рубин в тюрбана на едър индийски земевладелец. Абсолютен must-watch, който ще ви срещне с драматични истории, непреклоними характери и вечното търсене на любовта от всеки човек.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАШИЯТ СПИСЪК СЪС СПОКОЙНИ И ИНТЕРЕСНИ СЕРИАЛИ

DREAM HOME MAKEOVER

Мечтаете за кариерна промяна и собствен бизнес? Обичате уюта на дома и всякакъв тип имотни и интериорни формати. DREAM Home Makeover едва ли ще се превърне в любимата ви тематична поредица, но със сигурност ще ви даде вдъхновение в посока модерен рустик стил. „Сюжетът" на риалити формата следва историята на семейна двойка, в която дамата – Ший, е в плен на реновирането на домове и след като реализира проекта на първата си къща, решава да продаде имота и да инвестира в старта на собствен дизайн бизнес. Мъжът до нея – Сид, рижав и освободен калифорниец с нестихващо чувство за хумор, е финансовият гуру на компанията, която днес включва около 30 интериорни дизайнери, работещи за студиото. В рамките на 2 сезона Ший и Сид – сърцето и мозъкът на Studio McGee, което има близо 3 млн. последователи в Instagram, ще ви срещнат с визията си за модерния американски дом, в който доминират естествените материали, светлите нюанси, месинговите смесители и най-вече любовта към уюта.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA