Най-скъпият адвент календар струва повече от 10 милиона

Забравете за шоколадите и козметиката, да се потопим в диаманти, картини и скъпи часовници.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 декември 2021

Адвент календарите са част от цялото очарование на празниците, но този е на съвсем друго ниво. Този е най-скъпият в целия свят!

Цената му е 10 368 423 щатски долара, а причината да ви стане лошо е фактът, че зад 12-те вратички в него няма мостри на атрактивни козметични продукти или миниатюрни шоколадчета, а дизайнерски часовници, диаманти и произведения на изкуството.

Негов автор е Деби Уингам, която получава специалната поръчка от анонимен швейцарски клан. "Клиентът ми каза, че семейството му има различна страна за посещение всеки месец от следващата година и идеята ми дойде внезапно. Трябваше да създам адвент календар, който да отразява 12-те дни до Коледа и вълнуващия график."

Семейството ще лети до Париж, Дубай, Ню Йорк, Disneyland и много други локации, а в календара има улики за всяка от тях, включително портмоне Chanel с инкрустирани диаманти на стойност над 23 000 долара и златна арабска лампа с изумрудени детайли за почти 90 хиляди.

И докато повечето адвент календари тежат не повече от килограм, този e цели 49 и е висок почти метър. Повърхността му е изработена от регенериран абанос и е лакирана с черна диамантна боя, а малките декоративни елементи са от Cartier, Louis Vuitton, Goyard и Chanel.

Ако се чудите какъв е перфектният коледен подарък, току-що го открихте.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA