Този уикенд София e "малка Италия"

В никакъв случай не пропускайте да се разходите по преобразения площад Славейков - Piazza Moretti.

Този уикенд София ще се превърне в "малка Италия". Мястото е Piazza Moretti (разбирайте: площад Славейков), а поводът - приветстването на любимата Birra Moretti у нас.

В сърцето на италианския живот се крие неписаното правило, че насладата от добрата храна винаги е споделена в добра компания и с добра бира. За да потопи столичани в това пътешествие, Piazza Moretti ще се превърне в истински фестивал на италианската култура, предлагайки на посетителите най-доброто от света на кухнята, музиката, забавленията и пивото.

Гостите на Piazza Moretti ще могат да се насладят на традиционна пица и прясно изпечени панини, които носят пълно блаженство с глътка любимата италианска лагер бира. Кулинарните изненади обаче не свършват с тях, защото за десерт традиционна gelato количка ще бъде заредена със специален сладолед с вкус на Birra Moretti.

Birra Moretti

Духът на автентичния италиански вкус не се крие само в рецептата и професионалните кулинарни умения, а и в удоволствието от храната и споделянето на качествено време, заедно с близки и приятели. Освен изкушения от местната кухня, любителите на италианската култура ще могат да вкусят духа на италианската свобода или онзи час от деня, който местните наричат "Аперитиво". Това е времето, в което в Италия вече работата е приключила и е време за "по питие" и леко предястие в компанията на приятели.

Атмосферата през трите дни на събитието ще бъде завършена с италианска музика на живо, така че ако искате да се включите във фиестата, ще имате възможност да го направите между 12:00 и 21:00 ч. днес и утре.

Подробна информация за събитието можете да откриете тук.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA