Розовата кауза на Race for the Cure 2022

Най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за борба с рака на гърдата ще събере стотици в Южен парк на 25 септември.

5 километра бягане или 3 километра ходене – това е благородната дилема пред всеки желаещ да се включи в Race for the Cure 2022.

Четвъртото българско издание на най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на болните от рак на гърда ще събере стотици в Южен парк на 25 септември, а стартовата точка е Статуята с гълъбите. На прага на Световния месец за борба със заболяването София ще бъде част от глобална мрежа на доброто, включваща още 43 столици, сред които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ.

00

"Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани и други 130 000 умират вследствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика е от голямо значение", коментира д-р Полина Лъжанска, основател на CancerCare.bg, организатор на Race for the Cure за страната ни. "В България над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на рака. Желаещите да се включат в събитието на 25 септември могат да го направят индивидуално или отборно. Регистрацията за участие се случва на сайта  www.raceforthecure.bg. Не е необходимо да сте маратонец в топ форма, за да станете част от инициативата. Вашите регистрации са директни дарения за следващата кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда", добавя Лъжанска.

През последните две години, въпреки ограниченията за масови спортни прояви заради COVID-19, десетки хиляди се включиха във виртуалния Race for the Cure и тичаха или се разхождаха в квартала си със семейството, колегите и приятелите си. Събраните към момента средства от регистрации бяха инвестирани в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна, Бургас, както и в кампании за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в 17 града в България. 

Може да се регистрирате тук.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA