![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/a1/a177084f005f4b2dac9a4a2e8c17f6ca.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Въпреки, че закуската е най-важното хранене за деня, то през седмицата, като че ли изглежда мисия невъзможна.
Сутрин винаги бързаме, а ни се иска да съберем цялото семейство на масата и да прекараме часове в приказки и вкусна храна. Затова пък, уикендът може да се поглезим и да наваксаме с тези вкусни и приятни емоции.
Тази седмица ви предлагаме една бърза и лесна, но и много хранителна рецепта за зеленчукови мъфини, която ще стане любима на цялото ви семейство.
![szdf](/Content/ImagesDatabase/c0/c0cce56e99ee439db4593d5d84b1918f.jpg?v=1&maxwidth=760&)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• яйца - 12 бр. • пресен спанак - 1 ч. • ¾ чаша чери домати • ½ чаша лук • сол • черен пипер • сирене - 150 гр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. В купа разбийте яйцата с бъркалка и прибавете натрошеното сирене.
2. Нарежете спанака, чери доматите и лука на ситно. Прибавете към яйцата.
3. Овкусете със сол и черен пипер сместа.
4. Разбъркайте докато се смесят всички съставки.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ПАЛАЧИНКИ, КОИТО СТЕ ОПИТВАЛИ
![fvgbn](/Content/ImagesDatabase/57/57e4485d145b4d8c8c908b184b2ef31a.jpg?v=1&maxwidth=760&)
5. Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете тава за мъфини и намажете всяка форма с масло.
6. Разпределете готовата смес във всяка дупка и печете за около 20-25 минути.
7. След като ги извадите от фурната може да поръсите с пармезан и с още подправки по избор.
Да ви е сладко!
Фотография: Pexels.com