Dr. Vranjes Firenze отпразнува 40 години с лимитирано издание на Rosso Nobile

Известната флорентинска къща за аромати представя едно от своите най-емблематичните творения в изключителна опаковка.

14 юли 2023

Със своята уникална идентичност, характеризираща се с оригинална комбинация от флорентинско наследство, емблематични аромати и вечна елегантност, Dr. Vranjes Firenze празнува своята 40-та годишнина.

Известната парфюмерийна къща въплъщава перфектния баланс между корени и иновация. Дори днес, след 40 години, той все още подчертава скъпоценното флорентинско наследство във всичко, което прави, и доставя мултисензорно благополучие, улавяйки елегантността на Флоренция, нейната традиция на майсторство и изкуството на парфюмерията, във всеки ароматизиран декоративен аксесоар и Eau De Parfum. Всеки аромат е резултат от непрекъснато научно и творческо изследване на есенции, заедно със сложна формула, с несравними постоянство на ароматите и издръжливост.

Dr. Vranjes

За да отпразнува този важен крайъгълен камък, през юни Dr. Vranjes Firenze лансира изтънчено лимитирано издание, посветено на Rosso Nobile, най-обичаният аромат, от над 30-те уникални творения на парфюмната къща. Вечна икона, елегантна и обгръщаща, Rosso Nobile отбеляза повратна точка в историята на марката.

За годишнината Rosso Nobile е облечен за случая и е представен в скъпоценно легло, в оригинално зелено от 1983 г., украсено с оригинална златна шарка, която разкрива,  вдъхновените от Флорентина геометрични форми, числото 40. Емблематичният дифузер с осмоъгълната форма, завладява погледа, благодарение на ексклузивна хартия с перлено покритие. Характерното за марката червено лого се откроява в централна позиция, докато около него топъл печат на шарката, създава ефект на барелеф.

Много повече от аромат, истински колекционерски шедьовър, дизайнерски обект, който е вдъхновен от най-добрите тоскански червени вина, се превръща в перфектният тост за отбелязване на този важен етап.

Dr. Vranjes

Лимитираното издание на Rosso Nobile, ръчно изработено в Тоскана в много ограничено количество може да се резервира на drvranjes.com, в основните бутици на Dr. Vranjes Firenze и при оторизирани търговци на дребно (500 ml).

Rosso Nobile се ражда от облог между д-р Паоло Враньес и неговия приятел режисьор, който е винен ентусиаст и производител, убеден, че безбройните ароматни нюанси на червеното вино, по никакъв начин не могат да бъдат възпроизведени в аромат.

"В края на 90-те години на миналия век Франсис беше убеден, че никой не може да пресъздаде аромата на червено вино, толкова изобилен в земите на Кианти и Росо ди Монтепулчиано", казва майстор парфюмеристът Паоло Враниес. "Обичам предизвикателствата... затова веднага започнах да работя върху създаването на Rosso Nobile. След три години, най-накрая доволен от моето "бебе", изпратих на Франсис аромата в декантер, като го поканих да го помирише през лозовите филизи", завършва той.

От този облог, през 1999 г. се ражда ароматът Rosso Nobile, име, което отдава почит на квинтесенцията на Тоскана. Ароматът на фино тосканско червено вино, съставен от възвишени акорди на портокалов цвят и теменужка в горната част, ягода и червени горски плодове в сърцевината, и дъб и бреза в основата, повтарящи ефекта на танините на виното, носейки уникално и релаксиращо докосване на тосканска магия във всяко едно пространство.

Dr. Vranjes

Израснал сред текстил и аромати в магазина на дядо си, д-р Паоло Враниес винаги е преследвал визия за ценни и емоционални обонятелни преживявания, с цел да създава аромати, които предизвикват лукс, комфорт и емоционална връзка с личните спомени във всеки от нас. Магия, станала възможна чрез смесване на най-висококачествени суровини, внимателно и отговорно подбрани от майстор парфюмерист Паоло Враниес, който в продължение на 40 години композира своите симфонии с обонятелен орган от повече от 2200 ценни нотки.

От първата лаборатория, създадена във Флоренция през 1983 г., до наши дни, компанията винаги се е отличавала с изключително качество и изисканост на своите ароматизирани творения - от обзавеждане на дома до лични аромати - направени уникални чрез комбинация от елегантност, оригиналност и креативност . През 2008 г. д-р Паоло Враниес подновява и запечатва връзката между марката и града на лилиите, придавайки емблематичната осмоъгълна форма, вдъхновена от купола на Брунелески, на всички свои творения. Уникален дизайн, характеризиращ се с безпогрешно съвременно усещане.

Всеки аромат на Dr. Vranjes Firenze се превръща в ароматния ключ към това винаги да се чувствате като у дома си и да изживеете угаждащия италиански начин на живот, където и когато пожелаете, създавайки омагьосана атмосфера, която ви позволява да се наслаждавате на живота си максимално.

Dr. Vranjes

"Dr. Vranjes Firenze е чистото изкуство и иска да продължи да бъде такова. Това, което ни прави уникални и съвременни, е перфектният баланс между корени и иновация: ние сме обвързани с нашето наследство, но се стремим всеки ден към настоящето и бъдещето. Ние четем и предвиждаме мечтите и желанията на клиентите и се опитваме да ги задоволим с аромати с най-добро качество и оригиналност и нови продуктови категории, от домашни до лични", заявява д-р Паоло Враниес, който продължава: "Ценностите, които винаги са били признавани от нашите почитатели са качеството на използваните суровини, оригиналността на широката гама от предлагани аромати и превъзходството, че са изцяло произведени в Тоскана. Устойчивостта и дълготрайността на нашите аромати, заедно с цветовете, размерите и уникалния дизайн на нашите продукти, обогатяват живота на нашите клиенти с ароматно благополучие и луксозен начин на живот."

Със същия дух и приемайки многобройните искания от почитателите на ароматите Dr. Vranjes Firenze, новата колекция Eau De Parfum е създадена през 2022 г., подновявайки присъствието на марката в света на красотата и нишовата парфюмерия. Свят, който представлява за компанията емблемата в грижата за себе си, на изразяване на личността и идентичността, със скъпоценни нотки, готови да обгърнат този, който го носи, в дълготрайна ароматна аура.

За да отбележи това важно тържество, Dr. Vranjes Firenze отваря новия онлайн бутик drvranjes.com - обновена точка за среща между парфюмната къща и нейните клиенти, където комуникацията и обонятелното разкриване се срещат с още по-ангажирано отношение и напълно завладяващ шопинг.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA