20 елемента, които ще направят Коледа възможно най-2023

Тези модели, декорации, филми, книги и албуми ще синхронизират празниците с актуалните тенденции.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 декември 2023

START HERE → → →

ASAP = AS SIMPLE AS POSSIBLE

Въпреки че съм се замислял как културата ни по-скоро върви в точно тази посока, през 2023-та ще е актуално да прекарваме целите празнични дни в пижами, или поне matching сетове. Идеята е да не прекаляваме с разбирането за изисканост във всички направления. Ще разберете какво имам предвид.

Пижама H&M, 64.99 лв.

ЩЕ ИМА БЛЯСЪК

Няма как, почти задължителен е за целия декември. Може да е аксесоар, може да се облечете в него от глава до пети. И двата варианта са абсолютно приемливи.

Обици COS, 76 лв.

ТОПЛИ ЦВЕТОВЕ

И тук няма изненада. Червеното, златното и бялото са навсякъде – по масата, елхата, дрехите. До тях обаче се нарежда розовото, което ме навежда на мисълта, че Barbiecore естетиката може да си тръгва, но още не ни е напуснала окончателно. Изненадваща компания им прави черното.

Рокля Sportmax от luxury.mdl.bg, 4690 лв.

Панталон H&M, 94.99 лв.

Шал Liu Jo от fashiondays.bg, 104.99 лв.

FRUITCAKE

Сабрина Карпентър може да е на другия край на света, за да подгрява турнето на Тейлър Суифт, но междувременно изненада с първото си празнично EP. Fruitcake включва пет оригинални парчета и нейния прочит на White Christmas, а самата тя помоли да се замислим над факта, че никога не е виждала Дядо Коледа и Сабрина Карпентър в една стая. Докато за част от текстовете има резон, оutro-то на A Nonsense Christmas е 100% нея. IYKYK.

HAUL OUT THE HOLLY: LIT UP

Тази поредица на Hallmark разказва нечувана история – главната героиня се завръща в малкия си роден град, сблъсква се с гаджето от гимназията и решава да зареже всичко, за да украсява къщата, да пие горещ шоколад и да прави тематични партита със съседите наоколо. Разликата е, че сюжетната линия на втория филм също включва искрено забавни моменти. Безкрайно очарователната Лейси Шабер е в главната роля и е далеч от образа на Гретчен.

COUNTRY CHRISTMAS

През последните години книгите за оцветяване станаха изключително популярни. Country Christmas на Creative Haven е перфектното попадение, в случай че изпитвате удовлетворение от красиви илюстрации и нюансите, в които оживяват. Особено ако иначе може да нарисувате максимум правоъгълник.

CHRISTMAS

Няма много неща, които Шер да не е правила в кариерата си. Коледен албум обаче беше едно от тях. Певицата обяви плановете си още през 2018-а, но Christmas видя бял свят в края на този октомври и всъщност е първият ù студиен проект след излизането на Closer to the Truth преди 10 години. Цитирам, това не е коледният албум на майка ви, това е коледният албум на Шер.

EXMAS

На Али (Лейтън Мийстър) не ù липсва Греъм (Роби Амел). Липсва ù времето, прекарано със семейството му. Когато той казва, че не може да се прибере за празниците, но впоследствие го прави, изведнъж дните около 25 декември се превръщат в състезание кой ще се откаже първи. Дали любовта ще победи в новия филм на Amazon Freevee? Естествено. Да го гледате ли, въпреки че знаете края? Разбира се.

FAMILY SWITCH

Предложението на Netflix е с участието на Дженифър Гарнър. Когато тя и екранният ù съпруг решават да прекратят дистанцирането между децата, изведнъж петимата се събуждат в тялото на друг член от семейството и в рамките на ден трябва да се справят с повишение, интервю за колеж, подписване на договор с музикален лейбъл и футболни проби. Не е по-добър от "Шантав петък“, но е подходящ за съботния следобед.

THE GREATEST CHRISTMAS HITS

Тазгодишното включване от Pentatonix събира най-добрите им коледни предложения (23 на брой), както и осем чисто нови такива. The Greatest Christmas Hits дебютира директно под номер 3 в класацията Top Holiday Albums на Billboard, а групата ще го представи с турне, озаглавено The Most Wonderful Tour of The Year.

СЕМЕЙНА КОЛЕДА

Своеобразният дневник на издателство "Ера“ предлага да запазим топлите спомени. По 176-те страници на луксозната книга може да подредите планове, снимки, идеи, рецепти, факти и картички, които носят духа на най-красивото време от годината. Всъщност за цели пет години напред.

WRAP ME UP

Wrap Me Up е обратен завой спрямо традиционните класики, който Меган Трейнър и Джими Фелън направиха съвсем скоро. Телевизионният водещ неведнъж е казвал, че може да слуша Jingle Bells през август, а гласът на Трейнър сякаш буквално е създаден за коледни песни. Ако не сте слушали албума A Very Trainor Christmas, настоявам да затворите списанието и да го пуснете веднага.

СТЪКЛЕНИ ОРНАМЕНТИ
 

Вярно е, опасни са при съжителство с малки деца. При други положения определено вдигат нивото. Няма значение дали са едноцветни, или с различни принтове, изглеждат впечатляващо.
 
Играчка за елха от ANSWEAR.bg, 14.99 лв.

Свещ Jo Malone Ginger Biscuit, 123 лв.

FRIENDMAS
 

Цялата концепция за специална вечеря или обяд с най-добрите ни приятели се появи по време на пандемията, но статистики показват, че почти 2/3 от хората на възраст между 18 и 34 години планират да осъществят Friendmas и тази година. Щом успях да организирам Secret Santa в разширения състав на нашата група, значи чудесата са възможни. Съберете се поне на по чаша просеко.
 
Комплект прибори IKEA, 119 лв.

Чаша Zara Home, 14.95 лв.

Играчка за елха H&M Home, 11.99 лв.

DIY. ОТНОВО.
 

Не знам какво се случва във вашата TikTok #fyp, но при мен всеки трети акаунт приготвя пици във форма на елха, салата капрезе, подредена като коледен бастун и т.н., и т.н. Признавам, има доста креативни предложения. Забелязвам също, че се увеличават и декорациите с участието на гъби. Твърди се, че в някои части на Европа те са символ на късмет. Иначе гирляндите от сушени портокали все още са актуални.
 
Калъфка H&M Home, 9.99 лв.

Фотография: Profimedia

Май в последните години коледният дух пристига по-трудно и по-късно от обикновено, но защо да не го преследваме? Предложението важи само за него! Моля.

Така де, аз съм от хората, които имат тематичен плейлист. Започва с Марая Кери. Също съм от хората, които чакат на опашка за toffee nut latte. И от онези, склонни да залитат към поредната абсолютно ненужна, но пък "толкова сладка" чаша. Да кажем, че нямам против CableTV.com да наемат мен за техния Chief of Cheer, на когото предлагат 2500 долара срещу гледането на 25 празнични филма за 25 дни.

Факт е обаче, че покрай лудницата, в която живеем, не остава кой знае колко време да мислим за дрехите, музиката, филмите, книгите, храната, декорацията, подаръците и дори настроенията на декември. Ние все пак го направихме.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA