Сериалите, които да гледаме до края на месеца

9 предложения, които ще ви накарат да се закотвите пред малкия екран.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 февруари 2024

Фотография: ПР

Февруари вече е във втората си половина, а телевизионните канали и стрийминг платформите продължават да ни предлагат нови и нови сериали, кой от кой по-интересен.

Затова решихме да съберем всичко предстоящо, което сигурни сме, ще ви накара да се закотвите пред малкия екран със затаен дъх.

The Woman in the Wall (SkyShowtime)

Сериал The Woman in the Wall

Сериалът зачерква един от най-шокиращите скандали в Ирландия –институцията, известна под името „Пералните на Магдалена". Те приютяват млади жени, забременели без брак и които семействата им и католическото обществото са определили като „пропаднали”. За тях трябва да се грижат монахини, които често издевателстват над тях и дори се стига до смърт.

Историята тук ни среща с Лорна Брейди (Рут Уилсън) - жена от малкия измислен град Килкинър, която се събужда една сутрин и открива труп в дома си. Тя няма представа нито коя е мъртвата жена, нито дали самата тя не я е убила. А причината е, че Лорна страда от екстремни прояви на сомнамбулизъм, започнали най-вероятно във времето, когато е била затворена в манастира на Килкинър.

Наличен от 19 февруари.

"Младият Шелдън" (HBO Max)

сериал Младият Шелдън

Oт 21 февруари можем да се насладим на седми сезон на :Младият Шелдън" по HBO Max. Отвъд фокуса върху Шелдън и Мери, новите серии обещават многостранни сюжети, включващи останалата част от семейство Купър. Годежът на Джорджи и Манди добавя елемент на романтика, но установената хронология на "Теория за големия взрив" загатва за евентуална раздяла. Миси овладява бунтарката в себе си, което допринася за семейната динамика. Особено завладяващ аспект е какво ще се случи с Джордж.

The Curse (SkyShowtime)

Сериал The Curse

Действието в The Curse се развива около живота на Уитни и Ашър Зигъл – младоженци, които се опитват да реализират идеята си за екологично съобразено жилищно строителство в малката общност на Еспаньола, Ню Мексико. Но задачата им става по-трудна, когато ексцентричният продуцент на телевизионни риалити програми, Дъги, открива начин да се възползва от тяхната история. В развитието на сериала двамата се озовават в мистериозна плетеница от етични и морални сиви зони, като същевременно се опитват и да запазят връзката си.

10-16 епизод ще бъдат налични от 19 февруари.

"Дипломатът" (STAR Crime)

Сериал Дипломатът

Новата криминална поредица, която стартира на 19 февруари, ни среща с дипломата Лора Симъндс, която служи в чужбина. Заедно със своята приятелка и колежка Алба Ортиз работят усилено, за да защитят бившите си сънародници, които попадат в беда в чужбина. Това не е лесна работа и те ще трябва да съвместят едновременно ролите на полицаи, съветници и адвокати. Двете се заемат с тежката задача да разнищят мистериозното убийство на британски барман в Барселона, което изглежда нито местните власти, нито британските служби искат да бъде разкрито.

Наличен от 19 февруари.

"Аватар: Последният повелител на въздуха" (Netflix)

Сериал Аватар

Историята в поредицата, която ще видим от 22 февруари, се върти около тийнейджър със специални умения. Младият въздушен магьосник аватар Анг може да управлява всичките четири природни стихии. Заедно с приятели той тръгва на пътешествие, за да надвият Господаря на огъня и ще сложи края на вековната война между народите.

"Смъртоносно правосъдие" (HBO Max)

Сериал Смъртоносно правосъдие

Историята в сериала ни среща с адвокат Ингрид Луис, която е на път да се върне към нормалния живот след травмиращо събитие. Точно тогава обаче я връхлита трагедия. Вярва, че се е превърнала в мишена, и започва да подозира, че бившият ѝ клиент Джон Уебстър се е завърнал в живота ѝ.

Сериалът е базиран на едноименния роман на Джейн Кейси и адаптиран от Джонатан Х. А. Стюарт и Зара Хейс. Всичките 6 епизода ще бъдат налични от 22 февруари.

"Живите мъртви: Тези, които оцеляха" (AMC)

Сериал Walking Dead

Пост-апокалиптичният франчайз "Живите мъртви: Оцелели" продължава историята на Рик Граймс (Андрю Линкълн), след като той е отвлечен от войници на Гражданската република. Очаква се Мишон (Данай Гурира) да спаси Рик от трагичната му съдба.

Първият сезон се състои от шест епизода и първият ще бъде излъчен на 26 февруари.

"Алфа" (bTV)

Сериал Алфа

От 25 февруари bTV започва излъчването на българската криминална поредица „Алфа". Продуцент и режисьор е Димитър Коцев – Шошо, а сред актьорите са обичани и утвърдени лица от екрана като Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър и Петър Антонов. Вълдобрев влиза в ролята на блестящия следовател Макс Ръсин, който е ръководител на новосформиращия се отдел „Серийни престъпления". В него влизат четири от най-добрите му финалисти. Отделът се заема с разплитането на стари случаи с променени имена и обстоятелства. Това, което никой не очаква, е завръщането на един сериен убиец, което ще промени изцяло хода на събитията и живота на всички.

"Съни Бийч" (bTV)

Сериал Съни Бийч

От 25 февруари тръгва и новият трети сезон на хитовия българския сериал "Съни Бийч". Той ни среща с четирима приятели, които са сезонни работници в Слънчев бряг. Те са млади, умни, находчиви и много различни. Свързва ги изключително приятелство, основано на взаимно доверие, честност и откритост. Настъпва обаче мигът, в който четиримата попадат на кръстопът. Всеки трябва да се изправи срещу собствената си съдба и да поеме живота си в ръце. Този повратен момент се случва именно в Слънчев бряг - място, където цари безкраен купон. Това превръща курорта в олицетворение на хаоса, в който реално се намират персонажите в този етап от живота си.

"Шогун" (FX и Hulu)

Сериал Шогун

Поредицата „Шогун", която излиза през далечната 1980 г., намира своето продължение в сериал. Новата адаптация на историята на Джеймс Клавел ни среща с японския владетел Торанага (Хироюки Санада), който се опитва да оцелее по време на гражданската война. В това му помагат европеецът Джон (Козмо Джарвис) и японското самурайско момиче Марико (Анна Савай).

Десетте епизода от първи сезон ще бъдат налични от 28 февруари.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA