Маргарита Стойкова с награда за изгряваща звезда на "Берлинале"

19-годишното момиче бе отличено за ролята си във филма "Диада".

Ася Иванова
Ася Иванова 21 февруари 2024

Фотография: Profimedia

19-годишната актриса Маргарита Стойкова бе отличена сред 10 европейски изгряващи звезди на 74-тия филмов фестивал "Берлинале". Тя получи наградата за ролята си на Дида във филма "Диада" на Яна Титова.

"Здравейте на всички. Толкова съм щастлива да бъда тук. Благодаря на майка ми и баща ми, които са някъде тук, на хората, които ме доведоха до тук - Яна Титова, режисьор на "Диада", и Алек Алексиев - нейн съпруг и продуцент на филма. На Националния филмов център. Обичам ви! Без вас тази награда нямаше да е в моите ръце", каза тя по време на речта си. "Ще се видим на Оскарите!", пошегува се младата актриса.

Берлинале

Маргарита Стойкова е най-младата сред седемте актриси и тримата актьори, избрани тази година за Shooting Stars. Журито отбелязва нейното безстрашие като актриса, "изобразяваща многостранен образ по изключителен начин - първоначално несимпатичен герой, който постепенно разкрива своите пластове на крехкост".

Освен Маргарита Стойкова изгряващите звезди са Тибо Думс от Белгия, Сузи Бемба от Франция, Саломе Демурия от Грузия, Катарина Щарк от Германия, Яна Хардуик от Ирландия, Валентина Бели от Италия, Джугас Гринис от Литва, Камила Уржедовска от Полша и Аста Кама Аугуст от Швеция.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA