"Истински детектив" се завръща с пети сезон

Иса Лопес ще е режисьор и сценарист и на новото продължение.

Ася Иванова
Ася Иванова 23 февруари 2024

Фотография: HBO

Само дни след последния епизод от сезон 4 на хитовия сериал "Истински детектив", стана ясно, че ще има и сезон 5.

Подновяването не е изненада, като се има предвид успехът на "Истински детектив: Тъмната страна", в който Джоди Фостър и Кали Рейс са главните героини. Според HBO сезонът е най-гледаната част от сагата досега, с 12,7 милиона зрители на различни платформи. Финалът на сезона на 18 февруари беше най-гледаният епизод за сезона, привличайки 3,2 милиона зрители от HBO и Max. Това представлява 57% увеличение спрямо премиерната гледаемост на шоуто през януари.

True detective Истински детектив

Сега става ясно, че Иса Лопес, създателят на "Истински детектив: Тъмната страна", ще ръководи петия сезон. "От замисъла до издаването, "Тъмната страна" беше най-красивото сътрудничество и приключение в целия ми творчески живот", казва Лопес. "HBO докрай се довериха на моята визия и идеята да съживя ново превъплъщение на "Истински детектив" с Кейси, Франческа и целия екип е сбъдната мечта. Нямам търпение да започна отново."

Истински детектив, сезон 1

Всеки сезон на "Истински детектив" представя нови детективи, опитващи се да разрешат нов зловещ случай, така че се очаква да видим съвсем нов актьорски състав. Мястото на действето също ще е съвсем различно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA