Киану Рийвс отново ще е Нео в "Матрицата"

Вече са започнали работата по петата част на научнофантастичната поредица.

Ася Иванова
Ася Иванова 04 април 2024

Фотография: Profimedia

Всички фенове на "Матрицата" могат да ликуват, тъй като се задава пета част на култовата сага. И не само това! Киану Рийвс за пореден път ще се превъплъти в ролята на Нео. 

Warner Bros. са започнали работа над пета част от филмовата поредица, съобщава The Hollywood Reporter, позовавайки се на американското киностудио. Режисьор и сценарист на новата "Матрица" ще бъде Дрю Годард, който е предложил на Warner Bros. нова и уникална идея за разширяване на франчайза. В екипа по създаването на петата част, влиза и един от създателите на предишните части - Лана Уашовски, в ролята си на изпълнителен продуцент. Подробности за сюжета и имената на актьорите, които ще вземат участие в снимките, засега не се съобщават.

Киану Рийвс Матрицата

Първата част от научнофантастичната поредица на режисьорите Лана и Лили Уашовски излиза на големия екран през далечната 1999 г., но и до днес е един от най-обичаните и гледани филми. "Матрицата" беше отличена с четири награди "Оскар". Впоследствие бяха заснети три продължения: "Матрицата презареждане" и "Матрицата: Революции" (2003), и "Матрицата: Възкресения" (2021).

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA