Били Айлиш разкри кога излиза новия й албум

Певицата залага на рециклируеми материали за направата на винила.

Ася Иванова
Ася Иванова 09 април 2024

Фотография: Profimedia

Всички чакахме момента, в който Били Айлиш ще обяви излизането на третия си поред студен албум.

Певицата сподели новината на страницата си в Instagram. От публикацията става ясно, че албумът ще бъде озаглавен 'Hit Me Hard And Soft' и ще се появи на 17 май.

"Толкова е щуро да пиша това, точно сега съм нервна и развълнувана. Не правим сингли, искаме да ви дадем всичко наведнъж. Финиъс и аз се гордеем наистина много с този албум и нямаме търпение да го чуете. Обичаме ви. Обичаме ви. Обичаме ви", сподели Айлиш.

Третият й студиен албум ще се появи в дигитален и ограничен физически вариант. "Hit Me Hard And Soft" ще бъде издаден на осем различни варианта на винил, които ще бъдат произведени "с най-устойчивите налични практики", според официалния сайт на певицата.

"Стандартният черен вариант е изработен от 100 процента рециклиран черен винил. Останалите седем цветни винила ще бъдат изработени от ECO-MIX или BioVinyl. Първият е създаден с помощта на 100 процента рециклирана смес, направена от остатъци от всеки цвят, който не може да бъде използван по друг начин. Тези парчета се рециклират и се използват повторно за производството на бъдещи дискове; затова всеки диск ще бъде уникален и ще изглежда различно от предишния," гласи изявлението.

Освен това Били използва рециклируема смес за цветовете на единичните LP, като събира всички остатъци от първия тираж, за да ги използва отново за допълнителни тиражи по-късно. BioVinyl спомага за намаляване на въглеродните емисии с 90 % спрямо оригиналния винил. 

Предишните два студийни албума на певицата излизат през 2019 г. - When We Fall Asleep, Where Do We Go? и през 2021 г. - Happier than ever. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA