Филм с Мария Бакалова се бори за "Златна палма"

Българката участва в лентата "Стажантът" в образа на младата Ивана Тръмп.

Ася Иванова
Ася Иванова 11 април 2024

Фотография: Profimedia; Apprentice Productions Ontario INC.

"Стажантът" с участието на Мария Бакалова и Себастиан Стан е сред филмите, които ще се борят за "Златна палма" на тазгодишния фестивал в Кан.

Кинофорумът е смятан за най-престижния във филмовата индустрия и единици са заглавията, които биват допускани до официалната му програма, което им гарантира възможно най-бляскавата и шумна премиера. Това обикновено е и предвестник за номинациите за "Оскар".

Биографичният филм за Доналд Тръмп - "Стажантът" на режисьора Али Абаси, се очертава като едно от най-чаканите заглавия от критиците и от публиката на тазгодишното издание на фестивала. Мария Бакалова влиза в ролята на първата съпруга на Доналд Тръмп, която е и майка на три от децата му – Ивана. Себастиан Стан пък се превъплъщава в ролята на бившия президент на САЩ на младини. 

Обявен като разказ за властта и амбицията, ситуиран в свят на корупция и измама, "Стажантът" ще разгледа усилията на Тръмп да изгради своя бизнес с недвижими имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години, както и ще проследи началото на отношенията му със скандалния адвокат Рой Кон (в ролята влиза носителят на "Еми" и "Златен Глобус" Джеръми Стронг, който познаваме от хитовия сериал "Наследници").

Себастиан Стан в Стажантът

"Нямам думи, с които да опиша чувствата, които изпитвам в момента… Вълнувам се, щастлива съм, не мога да повярвам, че това се случва! Кан е мой любим фестивал, любим е на всички ценители на киноизкуството и именно заради това съм на седмото небе, че нашият филм ще започне своя път точно оттам, при това от официалната селекция!", бяха първите думи на Мария Бакалова след пресконференцията.

Веднага след обявяването на тази новина всички анализатори, които се занимават с прогнозите за предстоящите награди "Оскар", обявиха Мария Бакалова за почти сигурен претендент за номинация за наградите през 2025 година в категорията  "Най-добра поддържаща женска роля". Това би била втора номинация за Мария в същата категория, едва четири години след успеха ѝ с "Борат 2".

77-ото издание на фестивала в Кан ще се проведе от 14 до 25 май.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA