HBO подготвят сериал, базиран на "Зеленият фенер"

Ася Иванова
Ася Иванова 27 юни 2024

Фотография: DC Comics

Всички помним Райън Рейнолдс в ролята му на Зелен фенер, нагърбен с тежката задача да защити мира и да възстанови баланса на Земята, а негова вечна подкрепа е любимата от детството му Карол Ферис (Блейк Лайвли). Именно там започва и любовната история на двамата актьори.

А съвсем скоро очакваме и сериал, базиран на фантастиката "Зеленият фенер". Бе обявено, че HBO, в сътрудничество с Warner Bros. Television и DC Studios, започва работа по нов драматичен сериал Lanterns, базиран на емблематичното заглавие на DC. Сценаристи и изпълнителни продуценти ще бъдат Деймън Линделоф ("Пазителите" и "Останалите") и Том Кинг ("Mister Miracle", "Supergirl"), заедно с Крис Мънди ("Истински детектив: Тъмната страна"), който ще бъде и шоурънър.

Зеленият фенер - DC Comics

Сериалът ще бъде в 8 епизода и ще проследи историята на новоназначения Джон Стюарт и легендатa Хал Джордан - две междугалактически ченгета, въвлечени в тъмна мистерия на Земята, докато разследват убийство в сърцето на Америка.

"Радваме се, че отново ще работим с Крис Мънди и Деймън Линделоф, които заедно с Том ще си партнират в изграждането на нов поглед върху "Зеленият фенер" на DC. Като част от вселената на DC, тази екшън поредица ще отбележи началото на една вълнуваща нова ера," споделя Кейси Блойс, председател и главен изпълнителен директор на "HBO и Max Съдържание".

Все още не е официално обявено кои ще са актьорите, на които ще бъдат поверени ролите в сериала и дали отново ще видим Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли рамо до рамо.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA