Абсолютната историческа драма идва в минисериал по NATIONAL GEOGRAPHIC

Силвия Канин
Силвия Канин 21 юли 2020

Светът се променя, а с него и нашите потребности като консуматори на любимият ни шоубизнес. Вече пренесохме киносалоните у дома, сменихме пълнометражните филми със завладяващи сериали, а напоследък се обрисува и нова тенденция, която засяга киноманиете. Минисериалите са новият абсолютен хит, може би точно защото ни предлагат онова, от което имаме нужда – наситена със събития история, забележителен каст и впечатляващи, добре поднесени послания. В това изречение се събира до някаква степен и вълнението ни от факта, че на 9-и август ще бъде премиерата на минисериала „ДЪРВОСЕКАЧИ" по любимия ни NATIONAL GEOGRAPHIC, където всяка неделя ще гледаме не по един, а по цели два епизода от вълнуващата история.

Епичната поредица от 8 епизода, която ще ни пренесе в Нова Франция през 17-и век, е базирана на едноименния New York Times бестселър на Ани Пру. Ако си мислите, че нейното име не ви говори нищо… Лъжете се! Ани Пру е автор на 8 книги и множество награди, сред които и „Пулицър". Историята ѝ „Планината Броукбек", първоначално публикувана в New Yorker, е адаптирана в едноименния филм, отличен с „Оскар".

DYRWOSEKACHI

фотография: National Geographic/Philippe Bosse

Точно така, ако и вие сте сред почитателите на историческите драми би трябвало сърцето ви да подскочи от вълнение.

Мистерии, драми и изключително силни характери описват действието в „ДЪРВОСЕКАЧИ". То се развива в малко селище в района, където днес се помещава канадската провинция Квебек. Католическата църква изпраща йезуити да покръстят местното население, а Франция изпраща слуги да населят територията, заедно с така наречените „Filles Du Roi" (Дъщери на Краля).

DYRWOSEKACHI

фотография: National Geographic/Philippe Bosse

Това са млади жени, които трябва да си намерят съпрузи и да създадат семейства, за да спомогнат за процъфтяването на колонията. Многообразната група от аутсайдери, мошеници и невинни участници трябва да се справя с жестоки премеждия, противоположни интереси и объркано чувство за лоялност на кръстопътя на цивилизацията – края на 17-и век, Нова Франция.

За да ви развълнуваме още повече ще ви споделим, че звезденият актьорски състав е начело с Дейвид Тюлис, когото феновете на "Хари Потър" познават в ролята на любимия на всички преподавател Ремус Лупин и Марша Гей Хардън, носителка на „Оскар" за най-добра поддържаща роля.

DYRWOSEKACHI

DYRWOSEKACHI

фотография отляво: Profimedia/ отдясно: National Geographic/Philippe Bosse

Продукцията „ДЪРВОСЕКАЧИ" ще се излъчи премиерно на 09.08. от 22 часа по National Geographic.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA